Orechové mesiačiky s čokoládou a vôňou kávy – úžasné sviatočné koláčiky: Skúste toto vynikajúce cesto bez vajec, v našej rodine je to číslo 1!

Výborné koláčiky, ktoré voňajú po káve a chutia naozaj prvotriedne. Jemné cesto vám vydrží dlho vláčne, len treba napiecť viac, míňajú sa skutočne rýchlo!

Výborné koláčiky, ktoré voňajú po káve a chutia naozaj prvotriedne. Jemné cesto vám vydrží dlho vláčne, len treba napiecť viac, míňajú sa skutočne rýchlo!

Potrebujeme:

21 dkg múka hladká

20 dkg maslo

7 dkg cukor práškový

5 dkg orechy mleté

1 balíček cukor vanilkový

1 lyžička Nescafé

lekvár na zlepovanie

Poleva čokoládová + mleté

Postup:

Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, kávu pridáme rozpustenú v malej lyžičke studenej vody. Necháme ho odležať v chladničke. Robievam ho večer a na druhý deň s ním pracujem. Vyberiem ho však skôr o 1 hodinku.

Podložku podsypeme múkou a cesto vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm. Vykrajujeme mesiačiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.

Z tohoto množstva máme cca 60-70 ks mesiačikov. Zmestilo sa mi na dva plechy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 10 minút.

Na druhý deň ich zlepíme lekvárom. Ja som použila marhuľový môže však byť aj malinový alebo ríbezľový, kto aký má rád.

Hotové rožteky ozdobíme podľa chuti a vkusu. ja som zdobila jednu stranu čokoládovou polevou a druhú mletými orechmi (rožteky môžete najskôr potrieť zmesou rumu a masla, aby orechy na povrchu dobre držali).

Ja robím čokoládovú polevu v pomere čokoláda -tuk 1:1.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie