Hlávková kapusta vydrží čerstvá až do jari: Uskladnite ju týmto spôsobom a bude svieža ako tesne po zbere!

1552

Ak patríte medzi pestovateľov hlávkovej kapusty, tento tip od retete-usoare vám príde určite vhod. Vďaka tejto metóde uskladnenia vám totiž vydrží kapusta celú zimu a bude svieža a čerstvá!

Potrebujeme:

kapustu

potravinársku fóliu

Postup:

1. Po zbere kapusty ju nechajte chvíľu v miestnosti sušiť.

2. Ak potrebujete odstrániť poškodené listy zvrchu, nezabudnite utrieť kvapky vody pod nimi suchou handričkou alebo uterákom. Tým sa tiež odstráni nečistota spod listov.

3. Omotajte kapustovú hlávku potravinárskou fóliou, asi 3 – 4 vrstvami, pretože tá udrží vlhkosť potrebnú na to, aby bola kapusta svieža. Je veľmi dôležité, aby fólia zo všetkých strán úplne pokryla povrch kapusty.

Rada: Potravinárska fólia je vhodná na skladovanie v chladných priestoroch: v pivnici, na balkóne a pod. Pri izbovej teplote sa kapusta začne kaziť.

4. Dobre zabalenú kapustu vložte do pivnice, avšak len v jednej vrstve do regálu – neklaďte ich na seba.

5. Ďalší spôsob je ten, že kapustu ešte vložíte do plastového vrecka a zavesíte ju vedľa seba.

6. Ak skladujete kapustu v priestoroch, kde môže v závislosti od vonkajšej teploty klesnúť teplota pod 0 °C, treba ju v prípade mrazov premiestniť inam.

7. Teplota skladovania kapusty je ideálna okolo +1 °C pri vlhkosti 85 – 90%. Takto vydrží 180 – 270 dní.

Veľa šťastia!

Témy:


Pridajte svoj komentár