Hlávková kapusta vydrží čerstvá až do jari: Uskladnite ju týmto spôsobom a bude svieža ako tesne po zbere!

Ak patríte medzi pestovateľov hlávkovej kapusty, tento tip od retete-usoare vám príde určite vhod.

Vďaka tejto metóde uskladnenia vám totiž vydrží kapusta celú zimu a bude svieža a čerstvá!

Potrebujeme:

kapustu

potravinársku fóliu

Postup:

1. Po zbere kapusty ju nechajte chvíľu v miestnosti sušiť.

2. Ak potrebujete odstrániť poškodené listy zvrchu, nezabudnite utrieť kvapky vody pod nimi suchou handričkou alebo uterákom. Tým sa tiež odstráni nečistota spod listov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3. Omotajte kapustovú hlávku potravinárskou fóliou, asi 3 – 4 vrstvami, pretože tá udrží vlhkosť potrebnú na to, aby bola kapusta svieža. Je veľmi dôležité, aby fólia zo všetkých strán úplne pokryla povrch kapusty.

Rada: Potravinárska fólia je vhodná na skladovanie v chladných priestoroch: v pivnici, na balkóne a pod. Pri izbovej teplote sa kapusta začne kaziť.

4. Dobre zabalenú kapustu vložte do pivnice, avšak len v jednej vrstve do regálu – neklaďte ich na seba.

5. Ďalší spôsob je ten, že kapustu ešte vložíte do plastového vrecka a zavesíte ju vedľa seba.

6. Ak skladujete kapustu v priestoroch, kde môže v závislosti od vonkajšej teploty klesnúť teplota pod 0 °C, treba ju v prípade mrazov premiestniť inam.

7. Teplota skladovania kapusty je ideálna okolo +1 °C pri vlhkosti 85 – 90%. Takto vydrží 180 – 270 dní.

Veľa šťastia!