Kuchársky TRIK s lyžicou, ktorý počas sviatkov využije každý: TOTO posunie jedlo na inú úroveň, hostia sa nemohli vynadívať!

Výborný tip na sviatočný stôl. Pomocou obyčajnej lyžice povýšite servírovanie šalátu na celkom novú úroveň. Je to nielen veľmi chutné, ale aj estetické.

Tento výborný kuchársky trik sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Šalát:

4 zemiaky

4 vajcia

2 mrkvy

2 kyslé uhorky

1 čerstvá uhorka

1 plechovka hrášku

3 stonky petržlenovej vňate

3 stonky kôpru

300 gramov kuracieho mäsa

Soľ a korenie podľa chuti

250 g majonézy

Na cesto:

2 šálky hladkej múky

0,5 lyžičky soli

1 lyžičku cukru

2,5 šálky vody / veľkosť šálky 200 ml

Postup:

Najskôr si pripravíme zemiaky – očistíme, nakrájame nadrobno a dáme variť do osolenej vody.

Teraz si pripravíme ostatné prísady na šalát.

Kuracie mäso nakrájame nadrobno. Na panvici orestujeme dozlatista.

Nakrájame natvrdo uvarené, ošúpané vajcia.

Nakrájame si nakladané uhorky aj čerstvú uhorku.

Všetko zmiešame v miske, pridáme aj scedený hrášok, nasekanú vňať, osmažené kuracie mäso.

Pridáme majonézu, ochutíme soľou, korením a premiešame.

Teraz si prirpavíme cesto.

Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a vymiešame dohladka – cesto pripomína cesto na palacinky.

Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo oleja.

Pripravíme si lyžicu, ktorú najskôr ponoríme do oleja na panvici.

Teraz ponoríme vonkajšou časťou do cesta.

Späť do rozpáleného oleja.

Necháme cesto úplne upiecť – dozlatista.

Takto pripravíme všetko cesto.

Nakoniec šalát len naplníme do misiek z cesta.

Môžeme podávať.

Prajeme vím dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie