Každý rok mám obrovskú ÚRODU krásnej cibule – rastie bez chorôb a vydrží celý rok: TU sú 3 jednoduché tipy!

Viem, že veľa ľudí nemá veľmi dobrú úrodu cibule, ktorá tiež dlho nevydrží. Zbavil som sa tohto problému a niekoľko rokov po sebe mám najlepšie výnosy cibule: hlávky sú veľké, šťavnaté a majú dlhú trvanlivosť.

Viem, že veľa ľudí nemá veľmi dobrú úrodu cibule, ktorá tiež dlho nevydrží.

Zbavil som sa tohto problému a niekoľko rokov po sebe mám najlepšie výnosy cibule: hlávky sú veľké, šťavnaté a majú dlhú trvanlivosť.

 

 

pripravte roztok z 20 g morskej soli a 1 litra vody;

do nej namočíme sadivový materiál na 1 – 2 hodiny;

Zasadzujem do záhonov.

Nasiaknutie morskou soľou cibuľu dezinfikuje, zvýši jej ochranné vlastnosti proti hnilobe a chorobám.

 

 

Keď sa objavia prvé výhonky, zriedte 10 ml amoniaku v 1 litri vody a postreky postriekajte roztokom.

Pomáha potláčať spóry škodlivého hmyzu a chorôb.

Postup opakujte každý týždeň.

 

 

Aby cibulky narástli a boli šťavnaté, je potrebné ich pravidelne nakŕmiť. 10 g droždia rozpustite v 1 litri teplej vody, nechajte na teplom mieste a cibuľu zalejte dvakrát týždenne.

Toto organické hnojivo poskytuje okamžité výsledky, ktoré sú viditeľné aj pre oko.

Ďalšie triky skúsených záhradkárov

 

 

Ideálne je, pestovať mrkvu hneď vedľa hriadky cibule.

Táto plodina totiž odpudzuje škodcov, ktorí majú v obľube cibuľu.

Na oplátku cibuľa, odpudzuje škodcov, ktorí by sa s chuťou pustili do mrkvy.

Cibuľa a mrkva by preto mali rásť bok po boku.

 

 

V žiadnom prípade nepoužívajte ako hnojivo čerstvý hnoj a chlorid draselný, pretože by ste tým znížili úrodu cibule.

Myslite aj na to, že veľkosť cibule výrazne ovplyvňuje množstvo fosforu, takže by ste naň nemali zabúdať.

 

 

Je tiež veľmi dôležité, zozbierať úrodu cibule včas.

To znamená do prvých augustových dažďov (najlepšie na konci júla).

Ak už meškáte, cibuľa vám nevydrží pri skladovaní tak dlho, ako keď sa dodrží správny čas na zber.

 

 

Samozrejme je tiež veľmi dôležité vysušiť cibuľu na mieste, kde prúdi vzduch.

Potom ju treba očistiť od hliny a odrezať suchú vňať.

Nechajte maximálne dĺžku 8 – 10 cm.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie