Na takéto fašírky si pamätáme z detstva: Tradičný recept od pani kuchárky z bývalého režimu, ktorý sme všetci milovali!

Tieto vynikajúce fašírky vás vrátia chuťou do detstva. 

Takto si ich pamätáme zo školskej jedálne so zemiakovou kašou a toto jedlo patrilo pravdepodobne medzi tie najobľúbenejšie.

Vyskúšajte tento tradičný recept od pani kuchárky. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento recept sme získali z portálu mirhitrostey a vďaka nemu sa dozviete, že tajomstvom tejto skvelej chuti je hlavne pomer mäsa a chleba. 

Ďalším tajomstvom tohto receptu je aj to, že sa v ňom nepoužije ani jedno vajce.

Keďže sa fašírky pripravovali vo veľkých objemoch, nevyprážali sa na panvici, ale piekli sa v rúre. 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (môže byť aj kombinácia bravčového s hovädzím)

300 g čierneho chleba (asi pol bochníka)

1 – 2 cibule

1 pohár vody alebo mlieka

soľ

čierne mleté korenie

rastlinný olej

Postup:

Ako prvé si pripravíme chlieb, ktorý si nakrájame na krajce.

Odrežeme kôrku.

Tú niekoľko minút vysušíme v rúre, aby sme si z nej potom pripravili strúhanku.

Striedku zalejeme vodou alebo mliekom a necháme zmäknúť.

 

 

Mäso pomelieme mlynčekom na mäso alebo rozmixujeme mixérom.

Prípadne môžete použiť aj kúpené mleté mäso.

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. 

 

 

Zmäknutý chlieb roztlačíme vidličkou na hladkú kašu alebo rozmixujeme.

Zo sušených chlebových kôrok si pripravíme strúhanku, ktorú použijeme na obaľovanie. 

 

 

Mleté mäso si teraz zmiešame s cibuľou, osolíme a okoreníme.

Potom pridáme strúhanku.

Všetko dobre premiešame, kým zmes nebude hladká. 

Potom môžeme prejsť k samotnej príprave fašírok. 

Mokrými rukami si naberieme malý kúsok mletého mäsa.

Vytvarujeme fašírku do požadovaného tvaru a obalíme ju v strúhanke.

 

 

Je dobré, ak hrúbka jednotlivých fašírok nie je väčšia ako 1,5 cm, aby sa lepšie prepiekli zvnútra a nepripálili sa.

Keďže doma pripravujeme podstatne menej fašírok ako v jedálni za bývaléhor ežimu.

Môžeme ich vyprážať na panvici, ale aj upiecť v rúre, ako sa to robilo v jedálni.

 

 

Hotovo.

Teraz stačí k fašírkam už len pripraviť zemiakovú kašu a máte vaše obľúbené jedlo zo školskej jedálne.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay