Tajný trik na pečené zemiaky mojej svokry: Keď ich dáte do rúry takto, tromfnú aj ten najlepší hlavný chod!

Keď som ochutnala pre viac ako pätnástimi rokmi tieto zemiačky, bola som doslova vo vytržení. Na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri jemné, roztápacujúce sa na jazyku, jednoducho dokonalé zemiaky. Recept som si samozrejme hneď vypýtala a odvtedy ich pripravujem na každú príležitosť. Dovtedy by mi nenapadlo piecť zemiaky s vývarom, no odkedy poznám tento recept, inak to nerobím. Trik spočíva nielen v príprave, ale hlavne v tejto superprísade – vývare s cesnakom. Keď ich naservírujete k jedlu riskujete jediné, že budú chutnejšie ako hlavné jedlo!

Potrebujeme:

700 g nových zemiakov

4 lyžice rozpusteného masla

1 lyžičku tymianu

Soľ a korenie podľa chuti

200-220 ml kuracieho vývaru

1 lyžicu citrónovej šťavy

2 strúčiky cesnaku – pretlačeného

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 2,5 cm. Preložíme do misky, pridáme maslo, soľ, koreniny a premiešame (maslo by malo byť zahriate, nie studené). Potom zemiaky pokryté maslovou zmesou preložíme na plech – v jednej vrstve. Vložíme do rúry nastavenej na 250 stupňov a pečieme asi 10-15 minút na každej strane, kým zemiaky nie sú zlatisto hnedé na povrchu. Potom zemiaky opäť pretočíme a na plech pridáme vývar, v ktorom sme si rozmiešali cesnak a citrónovú šťavu a pečieme ešte 10 minút.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Dnes najobľúbenejšie