Nesmrteľná Tango torta – urobila som na víkendovú oslavu a všetci z nej boli paf: Vôbec nie je zložitá a chuť ako z drahej cukrárnej!

Tango torta je vynikajúca a vôbec nie je zložitá. Ja som použila dovnútra ešte polo-máčané piškóty Pims.

Potrebujeme:

5 ks vajcia
6 PL cukor práškový
4 PL polohrubá múka
1 bal kypriaci prášok do pečiva Dr Oetker
1 ks čokoládový pudingDr Oetker
Náplň:
150 g maslové sušienky
2 dl džúsu pomarančový
50 g cukor práškový
125 g maslo
2 ks vanilkový cukor
pudingová plnka:
1 liter mlieko
1 ks Zlatý klas Dr Oetker
1 ks čokoládový puding Dr Oetker
200 g maslo
2 balíčky kesíkov polomáčané piškóty
dlhé piškóty podľa potreby
1/4 liter smotana na šľahanie
1 téglik kyslá pochuťkovásmotana
cukrové ozdobky

Postup:

Vajcia vyšľaháme asi 3-4 min a pridáme cukor a šľaháme ešte 3 min.  Múku zmiešame s pudingom a kypr. práškom a zľahka vmiešame do vajec. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom. Pečieme.20-30 min na 180 °C. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.
Sušienky si rozmrvíme pridáme džús a maslo zmäknuté a zamiešame. Necháme postáť,aby sušienky nasiakli. Korpus polejeme džúsom, aby bol vlhký a naň natrieme plnku so sušienkami. Na plnku poukladáme polomáčané piškóty (pims).
Podľa návodu si uvaríme puding, najprv svetlý s pridaním vanilkového a kr. cukru (asi 2 PL lyžice). Ešte do horúceho pudingu vmiešame 100 g masla, kým sa nevstrebe. Puding vylejeme na keksy a rovnomerne rozotrieme. Tak isto uvaríme aj čokoládový puding. Na svetlý puding poukladáme piškóty máčané v džúse a dáme tmavý puding – necháme stuhnúť. Vyšľaháme šľahačku a do nej pridáme smotanu a zašľaháme – môžeme dať aj stužovač. Potreieme šľahačkou a dozdobíme. Na zdobenie môžeme použiť roztopenú čokoládu, šľahačku a tyčinky.

Dnes najobľúbenejšie