Netreba ju zatáčať, stačí len všetko nasypať na plech a dať piecť. Ani neviete ako a máte fantastický koláčik.
Potrebujeme:
Cesto:
3 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálový cukor
1/2 balíčka kypracieho prášku
Plnka:
75 dkg – 1 kg krémového tvarohu
3 vajcia
1 pohár práškového cukru
hrozienka
šťava aj citrónová kôra z jedného citróna
1 vanilkový a 1 škoricový cukor
Navrch – 1/2 hery, 1/2 masla
Hrozienka
Postup:
Suroviny na plnku vymiešame – ak máme hrudkovitý tvaroh, zmiešame ho s trochou mlieka, aby bol krémovejší. Zmiešame všetky sypké prísady – to je cesto. Cesto rozdelíme na polovicu. Väčšiu časť rozsypať na dobre vymastený plech. Na cesto poukladáme na plátky nakrájanú heru (1/2). Potom na to navrstvíme plnku a môžeme nasypať hrozienka. Na plnku nasypeme druhú polovicu cesta. Nakoniec navrch poukladáme plátky masla. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30-45 minút, treba pozerať, ak je vrch tmavší, hnedý, koláčik je už upečený.