Svokrina senzácia: Strašne dobré rezne so syrom, ktoré by sa uchytili aj v reštaurácií – úžasná chuť!

Tieto rezne som odkukala od mojej svokry. Sú naozaj unikátne – šťavnaté a fantasticky chutné. Nie sú to ale obyčajné rezne, ale ide o rezne z mletého mäsa, veľmi šťavnaté a veľmi, veľmi chutné. Určite by sa uchytili aj v reštaurácií.

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa

2 vajcia

250 g syra ementál

150 ml smotany na šľahanie

soľ

...

1 lyžička mletej rasce

200 g hladkej múky

200 g strúhanky

rostlinný olej na vyprážanie

Postup:

Zmiešame mleté mäso, 1 vajce, nastrúhaný syr, smotanu, štipku soli, korenie a necháme v chladničke odležať aspoň 2 až 3 hodiny, najlepšie cez noc. Z odležaného mäsa vytvarujeme rezne, ktoré budú uprostred málinko tenšie než na okrajoch. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme pozvoľna vo väčšom množstve oleja. Olej môžeme zmiešať s maslom v pomere 1:1, rezne získajú úžasnú maslovú chuť. Ak urobíte „rezne“ väčšie, tak sú naozaj na nerozoznanie od klasických rezňov. Rozdiel spoznáte, až keď ochutnáte.

Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a môžeme podávať.