Tieto rezne som odkukala od mojej svokry. Sú naozaj unikátne – šťavnaté a fantasticky chutné. Nie sú to ale obyčajné rezne, ale ide o rezne z mletého mäsa, veľmi šťavnaté a veľmi, veľmi chutné. Určite by sa uchytili aj v reštaurácií.
Potrebujeme:
600 g mletého mäsa
2 vajcia
250 g syra ementál
150 ml smotany na šľahanie
soľ
1 lyžička mletej rasce
200 g hladkej múky
200 g strúhanky
rostlinný olej na vyprážanie
Postup:
Zmiešame mleté mäso, 1 vajce, nastrúhaný syr, smotanu, štipku soli, korenie a necháme v chladničke odležať aspoň 2 až 3 hodiny, najlepšie cez noc. Z odležaného mäsa vytvarujeme rezne, ktoré budú uprostred málinko tenšie než na okrajoch. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme pozvoľna vo väčšom množstve oleja. Olej môžeme zmiešať s maslom v pomere 1:1, rezne získajú úžasnú maslovú chuť. Ak urobíte „rezne“ väčšie, tak sú naozaj na nerozoznanie od klasických rezňov. Rozdiel spoznáte, až keď ochutnáte.
Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a môžeme podávať.