Mäsko a prílohu už nerobím zvlášť, všetci pýtajú len tento recept: SUPER chutné stehienka a zemiaky na jednom plechu!

Kuracie stehná so zemiakmi sú výborným nápadom na rýchly a vynikajúci obed

Skúste a tú chuť si zamilujete.

 

 

Tento obed vás zachráni vždy, keď budete chcieť výborné jedlo s rýchlou a jednoduchou prípravou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 kusov kuracích stehien

1 polievková lyžica rozmarínu

1 lyžička korenie na kurča

2 lyžičky sladkej papriky

4 lyžice olivového oleja

1-2 kocky domáceho bujónu (môžete nahradiť iným korením)

Ďalej:

 

 

1 kg zemiakov

Voliteľné:

1 väčšia  cibuľa

Postup:

 

 

Kuracie stehná umyjeme a osušíme, potom kožu narežeme.

Teraz si pripravíme všetky koreniny.

 

 

Tie pridáme ku kuraciemu mäsu (vrátane rozdrobeného bujónu).

Kuracie mäso, 2 lyžice oleja a koreniny dobre premiešame.

 

 

Očistíme si zemiaky.

Nakrájame ich na krúžky – ochutíme soľou a korením.

 

 

Cibuľu tiež očistíme.

Nakrájame na kolieska.

 

 

Zeleninu ochutíme soľou, paprikou a korením, pridáme aj 2 lyžice oleja.

Dobre premiešame.

Necháme takto marinovať aspoň 30 minút (ale pokojne aj celú noc).

 

 

Navrstvíme do dobre vymastenej zapekacej misy a na vrch uložíme kuracie stehná.

Ja som použila horné aj dolné stehná.

 

 

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 50 minút.

Prvých 30 minút som piekla pod alobalom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay