Silný domáci bujón z formičiek na ľad: Zaberie vám to pár minút, no celý rok nemusíte kupovať „umeliny“ z obchodu!

503

Nekupujte bujóny z obchodu plné chémie. S týmto receptom získate dokonale chutné polievky aj omáčky. Vyrobte si ich z domácej úrody, nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

1 kg mrkvy

1 kg petržlenu – koreňe aj vňať

2 ks zeleru – korene aj vňať

6 stredne veľkých hlávok cibule

5 zelených paprík

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ hlávky cesnaku

400 ml slnečnicového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zeleninu očistíme a necháme rozsekať v kuchynskom robote. Môžeme aj pokrájať na drobno, avšak to zaberie omnoho viac práce. Na panvici s hrubším dnom zahrejeme olej, pridáme zeleninu a smažíme asi 10 minút. Potom pridáme soľ, vďaka ktorej zelenina pustím šťavu. Ďalších 10 minút varíme a miešame, podľa potreby môžeme pridať aj viac vody, avšak potom je potrebné variť dovtedy, kým sa nezačne redukovať tekutina. Zmes navrstvíme do formičiek na ľad, necháme vychladnúť a následne zmrazíme. Pri varení jednoducho vyklopíme z formičky toľko bujónov, koľko potrebujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Témy:


Pridajte svoj komentár