Na tomto je závislá celá rodina: Obyčajné zemiaky len zaliať smotanovo-cesnakovou zmesou a dať piecť, na mäso si ani nespomeniete!

Výborný obed alebo večera bez mäska. Zemiaky sa počas pečenia krásne napijú tej cesnakovej smtoany a výsledkom je božská chuť! :-)

Potrebujeme:

zemiaky asi 1, 5 kg

2-3 smotany na šľahanie

soľ,

Maslo na vymastenie misy

cesnak (ja dávam 6 strúčikov)

Postup:

Plech, alebo zapekaciu misu vymažeme maslom s prelis. cesnakom (asi 1 strúčik), ďalej na misu poukladáme nakrájané zemiaky asi 3-5 mm, osolíme, zalejeme smotanou-šľahačkou, v ktorej sme si rozmiešali zvyšný pretlačený cesnak a dáme zapiecť do rúry na 3/4 hod, pri 200 stupňoch.

Možno posypať strúhaným syrom. Excelentné jedlo. Ak máte dom huby, alebo napríklad karfiol, ktorý potrebuejte minút, pokojne ho k zemiakom pridajte. Je to naozaj výborné jedlo!

Dnes najobľúbenejšie