Recept na slaný závin plnený kyslou kapustou, anglickou slaninou a nivou: Stavte sa, že takú dobrotu ste ešte nejedli!

Recept od pani Jany S. je vynikajúci pre každého, kto hľadá tip na rýchle a veľmi chutné pohostenie, alebo večeru z lístkového cesta.

 

 

Slaný závin plnený kyslou kapustou, anglickou slaninou a nivou je chutný a sýty pokrm, ktorý môže byť ideálny ako hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na večierku.

Dôvod, prečo si tento slaný závin pripraviť, je pre jeho chutnú kombináciu rôznych ingrediencií a jednoduchosť prípravy.

 

 

Toto jedlo môže byť vhodné ako rýchla a sýta večera, alebo ako občerstvenie pre priateľov a rodinu.

Kyslá kapusta obsahuje mnoho zdravých vlastností, ako sú vitamíny a antioxidanty, a spolu s anglickou slaninou a nivou tvoria skvelú kombináciu chutí.

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

200 g kyslej kapusty (prepláchnutá)

 

 

100 g anglickej slaniny

100 g nastrúhanej nivy

1 lyžička rasce

korenie

1 vajce

soľ

Postup:

Rozbaľte lístkové cesto.

 

 

Položte ho na plech vyložený papierom na pečenie.

Rozložte prepláchnutú kyslú kapustu na lístkovom ceste.

Na kapustu položte anglickú slaninu.

 

 

A nakoniec nastrúhanú nivu.

Posypte rascou a korením.

Zmotajte lístkové cesto do podoby zavinu.

 

 

Potrite rozšľahaným vajcom a trošku posoľte.

Posypte rascou.

Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25 minút.

 

 

Pečieme kým nie je cesto zlatisto hnedé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie