plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skoro 10 litrov výborného domáceho džúsu za menej, ako 2 Eurá: Na predražený džús v obchode už ani nepozriete!

Tento recept je rokmi overený a výborný. Za inšpiráciu ďakujem pani Drahomíre R.

Potrebujeme:

4 pomaranče

1 citrón

3,5 dkg kyseliny citrónovej

1/2 kg cukru ( v pôvodnom recepte bol 1 liter cukru, ale mne sa to zdalo veľmi sladké)

voda

Postup:

Džús sa dá robiť s ovocím aj s kôrou, alebo bez kôry, môžete rozhodnúť podľa seba, prípadne podľa toho, či máte bio ovocie, alebo nie. Ja som robila z bio ovocia a preto som krájala aj so šupkou, aj tak som ale ovocie dobre vydrhla drátenkou. ovocie nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme 1,5 l vody, kyselinu citrónovú a necháme 48 hodín stáť. Po dvoch dňoch dáme variť asi tak na 20 min, Aby sa čo najviac rozvarili. Mezitým si zvaríme 8 l vody s 1/2 kg cukru. Rozvarené pomaranče s citrónom rozmixujeme a vlejeme do zvarenej vody. Po vychladnutí precedíme, aby sme sa zbavili zbytočné dužiny z citrusov a nalejeme do čistých fliaš.

Získate 9,5 l skvelého džúsu.

Dobrú chuť! :-)

recept od autora Drahomíra R.

Najlepšie recepty na dnes