plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na obed robím SEDLIACKY kastról s kyslou kapustou: Zatieni aj tradičnú Koložvársku, celá rodina si chodí po dupľu!

Fantastický recept na kapustový kastról s mletým mäsom a zemiakmi.

 

 

Tento starý recept robievala ešte moja babička a naučilo ho aj mňa.

Ide o lacné, jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.

Nevýhajte a skúste aj vy tento recept.

Potrebujeme:

 

5 – 7 zemiakov

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

300 g mletého mäsa

250 g kyslej kapusty

1 červená paprika

150 ml smotany na varenie

100 g tvrdého syra

3 lyžice oleja

soľ

mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

 

Zemiaky si uvaríme v šupke.

Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.

 

 

Ošúpeme a nakrájame – buď to na kocky alebo na plátky.

Cibuľu očistíme.

Orestujeme na oleji do sklovita.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak, mleté mäso soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

Všetko spolu osmažíme cca 5 minút.

Pridáme potom nakrájanú papriku na prúžky.

 

 

Pridáme aj kyslú kapustu – všetko spolu dusíme do mäkka.

Do pekáča na dno poukladáme plátky zemiakov v jednej vrstve.

Tú osolíme a okoreníme.

 

 

Preložíme zmesou mäsa a kyslej kapusty.

Zalejeme smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 – 25 minút.

Tento obed je vynikajúci, sýty a nezaberie veľa času na prípravu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes