Rýchlych a chutných receptov nikdy nie je dosť a preto dnes máme pre vás jeden výborný recept z youtube. Spomeňte si naň vždy, keď nebudete vedieť, čo so zemiakmi!
Potrebujeme:
3 zemiaky (800 g)
1 malú mrkvu
kúsok masla
100 g tvrdého syra
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
jarnú cibuľku alebo petržlen
Na cestíčko:
2 vajcia
1/2 ČL soli
4 PL hladkej múky (80 g)
1/2 ČL prášku do pečiva
2 PL bieleho jogurtu (100 g)
1 šálku rastlinného oleja (200 ml)
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Vložíme ich do hrnca, zalejeme vriacou vodou kým nie sú úplne ponorené a prikryjeme pokrievkou.
Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Kúsok masla položíme na rozpálenú panvicu a necháme rozpustiť.
Pridáme mrkvu, štipku soli a trochu ju orestujeme.
Zemiaky uvaríme do mäkka, potom ich preložíme do misy a roztlačíme pučidlom na kašu.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie a strúhaný syr.
Dobre premiešame.
Do samostatnej misy si rozbijeme vajcia, pridáme soľ a vyšľaháme metličkou.
Zapracujeme múku s práškom do pečiva, aby nám vzniklo stredne husté cestíčko.
Na ruky si natrieme trochu oleja a pomocou lyžice formujeme zo zemiakovej hmoty malé hrubšie placky.
Takto pripravené placky obalíme z oboch strán v cestíčku a vysmážame na rozpálenej panvici do zlatista.
Hotovo.
Podávame s obľúbenou omáčkou.
Dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP