Recept na tvarohové knedličky našej prababičky, s ktorým sme vyhrali súťaž: 5-minútové cesto a sú neskutočne dobré!

Recept na tieto knedle je veľmi, veľmi starý a napríklad v našej dedinke ho pripravujú hádam v každej rodine. Teraz však žijem už nejaký ten rok v Rakúsku a tu sú z týchto knedličiek absolútne vo vytržení. Pred dvomi rokmi sme s týmto receptom dokonca vyhrali súťaž vo varení najlepšieho domáceho dezertu. Takže odporúčam všetkými desiatimi.

Potrebujeme:

1/2 kg tvarohu (nie vo vaničke, ideálny je tvaroh v kocke v alobale)

4 lyžice hrubej múky

2 lyžice práškového cukru

Štipka soli

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 lyžice detskej krupice

Na plnenie: sezónne ovocie (teraz idú hlavne slivky a marhule)

Knedle ale nemusíte plniť ničím, stačí ich napríklad preliať javorovým sirupom alebo kyslou smotanou a ovocím

Postup:

Príprava knedličiek je veľmi jednoduchá, všetky prísady len zmiešame v miske. Z cesta navlhčenými rukami odoberáme cesto a vytvárame z neho palcky, ktoré plníme ovocím (napríklad slivkou s kockou cukru, alebo len polovicu slivky), prípadne formujeme len malé guličky, ktoré ničím neplníme. Uvarené knedličky prelejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom, alebo kakaom – je na vás ako ich doladíte, fantázii sa medze nekladú.

Knedličky sú veľmi jemné, lahodné a chutia skutočne božsky!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)