Recept na tieto knedle je veľmi, veľmi starý a napríklad v našej dedinke ho pripravujú hádam v každej rodine. Teraz však žijem už nejaký ten rok v Rakúsku a tu sú z týchto knedličiek absolútne vo vytržení. Pred dvomi rokmi sme s týmto receptom dokonca vyhrali súťaž vo varení najlepšieho domáceho dezertu. Takže odporúčam všetkými desiatimi.
Potrebujeme:
1/2 kg tvarohu (nie vo vaničke, ideálny je tvaroh v kocke v alobale)
4 lyžice hrubej múky
2 lyžice práškového cukru
Štipka soli
1 vajce
4 lyžice detskej krupice
Na plnenie: sezónne ovocie (teraz idú hlavne slivky a marhule)
Knedle ale nemusíte plniť ničím, stačí ich napríklad preliať javorovým sirupom alebo kyslou smotanou a ovocím
Postup:
Príprava knedličiek je veľmi jednoduchá, všetky prísady len zmiešame v miske. Z cesta navlhčenými rukami odoberáme cesto a vytvárame z neho palcky, ktoré plníme ovocím (napríklad slivkou s kockou cukru, alebo len polovicu slivky), prípadne formujeme len malé guličky, ktoré ničím neplníme. Uvarené knedličky prelejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom, alebo kakaom – je na vás ako ich doladíte, fantázii sa medze nekladú.
Knedličky sú veľmi jemné, lahodné a chutia skutočne božsky!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)