Dnes už konečne viem, ako pripraviť najjednoduchšiu tortovú PIŠKÓTU – vždy sa vydarí: Tento recept som hľadala roky!

Vynikajúci recept, ako si pripraviť lahodnú nadýchanú piškótu.

Pripravte si doma tradičné piškótové cesto podľa nášho nenáročného receptu.

 

 

Aj keď sa jedná o jedno z najľahších a najrýchlejších receptov, aj príprava piškóty má svoje dôležité pravidlá, ktoré nesmieme podceňovať.

Výnimočný recept na dokonalú piškótu z youtube kanála Tariften Mutfağa.

Potrebujeme:

6 vajec

štipku soli

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku hladkej múky

1/2 pohára škrobu

1 balenie vanilkového cukru

1 balenie prášku do pečiva

1/2 šálky horúcej vody

Postup:

Do misky pridáme bielky. Pridáme štipku soli.

Mixérom vyšľaháme tuhú penu.

 

 

Počas šľahania pridáme 1/2 pohára cukru.

Do samostatnej misky pridáme žĺtky.

Pridáme 1/2 pohára cukru.

Mixérom šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.

Počas šľahania po troškách pridávame horúcu vodu.

Do zmesi preosejeme škrob s múkou a práškom do pečiva.

 

 

Mixérom vyšľaháme. Pridáme vyšľahané bielky.

Špachtľou jemne zmiešame.Zmes musí byť hladká a lesklá.

Nakoniec pridáme vanilkový cukor.Opäť premiešame.

Formu na pečenie vymastíme margarínom.

Prikryjeme naolejovaným papierom a nalejeme piškótové cesto.

Rúru predhrejeme na 175°C.

Cestom zľahka poklepeme, aby sme sa zbavili bubliniek.

Potom cesto vložíme do rúry a pečieme do zlatista.

 

 

Po upečení preložíme cesto na mriežku. Odstránime papier.

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Existuje mnoho spôsobov, ako servírovať piškótu. Tu je niekoľko inšpiratívnych možností:

Jednoducho: Piškótu môžete jednoducho posypať práškovým cukrom a servírovať s čajom alebo kávou. Môžete ju tiež pokvapkať ovocným sirupom alebo džemom. Pre deti môžete piškótu namáčať do mlieka alebo kakaa.

S krémom: Piškótu môžete natrieť maslovým krémom, šľahačkou alebo pudingovým krémom. Na krém môžete poukladať ovocie, orechy alebo čokoládové hoblinky. Piškótu s krémom môžete nakrájať na rezy a servírovať ako zákusok.

 

 

V pohároch: Piškótu môžete rozdrobiť na menšie kúsky a striedať vrstvy s krémom, ovocím a džemom v pohároch. Takto pripravené poháre môžete ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo mätou.

S pudingom: Piškótu môžete rozkrojiť na polovice a naplniť pudingovým krémom. Puding môžete ozdobiť ovocím, orechmi alebo šľahačkou. Piškótu s pudingom môžete servírovať studenú alebo teplú.

S ovocím: Piškótu môžete naplniť ovocným džemom a posypať čerstvým ovocím. Môžete ju tiež namáčať do ovocného sirupu a posypať kokosom. Piškótu s ovocím môžete servírovať ako dezert alebo ľahký obed.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie