plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pudingovo-šľahačkové kocky s čokoládou: Na toto sa nechystajú ani drahé dezerty z cukrárne!

Perfektný dezert s výborný pudingovým krémom a jednoduchou prípravou. Dávka je na malý plech, ja už nerobím inak ako z dvojitej dávky.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 a 3/4 šálky kr. cukru (220 ml = 1 šálka)

4 vajcia

2,5 šálky hladké múky

1 šálku mlieka

3/4 šálky oleja

2 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Plnka:

2 bal.vanilkového pudingu

700 ml mlieka

1 vaničku jemného tvarohu

poleva:

230 g čokolády na varenie

1 šálku smotany na šľahanie

Ďalej potrebujeme:

plech veľkosti 23 x 33 cm

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do tejto zmesi striedavo lejeme mliekom a rastlinný olej. Pripravené cesto navrstvíme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata. Upečené cesto vyberieme, druhou stranou varešky urobíme dierky a necháme vychladnúť.

Klasicky si pripravíme vanilkový puding. Môžeme pridať aj cukor, každý podľa toho, aký sladký koláč chce. Keď puding vchladne, vmiešame doň tvaroh. Navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie ohrejeme na miernom ohni, ale nevaríme. Keď máme smotanu ohriatu, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládou. Miešaním ju rozpustíme a navrstvíme na vychladnutý puding. Odložíme do chladničky a podávame.

Dobrú chuť! :-)

zdroj: hugsandcookiesxoxo

Najlepšie recepty na dnes