Perfektný dezert s výborný pudingovým krémom a jednoduchou prípravou. Dávka je na malý plech, ja už nerobím inak ako z dvojitej dávky.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 a 3/4 šálky kr. cukru (220 ml = 1 šálka)
4 vajcia
2,5 šálky hladké múky
1 šálku mlieka
3/4 šálky oleja
2 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
Plnka:
2 bal.vanilkového pudingu
700 ml mlieka
1 vaničku jemného tvarohu
poleva:
230 g čokolády na varenie
1 šálku smotany na šľahanie
Ďalej potrebujeme:
plech veľkosti 23 x 33 cm
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do tejto zmesi striedavo lejeme mliekom a rastlinný olej. Pripravené cesto navrstvíme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata. Upečené cesto vyberieme, druhou stranou varešky urobíme dierky a necháme vychladnúť.
Klasicky si pripravíme vanilkový puding. Môžeme pridať aj cukor, každý podľa toho, aký sladký koláč chce. Keď puding vchladne, vmiešame doň tvaroh. Navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie ohrejeme na miernom ohni, ale nevaríme. Keď máme smotanu ohriatu, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládou. Miešaním ju rozpustíme a navrstvíme na vychladnutý puding. Odložíme do chladničky a podávame.
Dobrú chuť! :-)
zdroj: hugsandcookiesxoxo