Pekelne dobré omáčky ku grilovaným pochúťkam: Zbierka 7 top receptov, ktoré máte hotové za minútku!

Zbierka fantastických omáčok ku grilovanému mäsku. Sú fantastické!

Diabolská omáčka

Potrebujeme:

200 ml majonézy,

1 malá cibuľka,

1 sterilizovaná uhorka,

1 lyžička pikantnej horčice,

...

pálivá čili omáčka podľa chuti

Postup:

Olúpanú cibuľu a uhorku narkrájame najemno. Zmiešame s majonézou, pridáme horčicu a podľa ľubovôle dochutíme chilli omáčkou. Podávame ku grilovanému mäsu a minútkam.

Diétna omáčka namiesto tatárky

Namiesto tatarky: Diétna omáčka na grilovanie aj do šalátov

Potrebujeme:

250 ml bieleho jogurtu

2 lyžice kvalitného reastlinného oleja

1,5 lyžice citrónovej šťavy

1 kyslú uhorku nakrájanú nadrobno

1 lyžicu nadrobno nakrájanej cibule

1 lyžicu horčice

1 lyžičku najemno nasekaného kôpru (voliteľné)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame a používame ako klasickú tatarsku omáčku. Vynikajúca je tiež napríklad do zemiakových šalátov.

S týmto budete hviezda každej grilovačky: 5 top receptov na domáce omáčky/dressingy ku grilovanému mäsku!

Pikantná omáčka

Potrebujeme:

2 menšie cibule
1/2 rajčiny
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička koriandra
1 lyžica citronovej šťavy
1 menšia pálivá paprička
kôpor
soľ
korenie

Postup:

Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do kuchynského robota. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.

Horčicová-medová omáčka

Potrebujeme:

2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice majonézy
2 lyžice dijonskej horčice
1 lyžica medu
1 strúčik cesnaku
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžica olivového oleja
Čierne mleté Korenie

Postup:

Smotanu, majonézu a horčicu zmiešame. Pridáme pretlačný cesnak, korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.

Kari omáčka – orientálna chuť

Potrebujeme:

2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice majonézy
2 lyžice bieleho jogurtu
1/2 lyžičky kari korenia
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička octu
Červenú mletú papriku
Čierne mleté korenie

Postup:

Smotanu, majonézu a biely jogurt zmiešame v miske. Pridáme červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.

Majonézová omáčka s cesnakom

Potrebujeme:

2 vajcia
2 lyžice soli
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica citronovej šťavy
1 lyžica jogurtu
Čierne mleté korenie
Červená paprika
Soľ

Postup:

Všetky suroviny vymixujeme v miske mixérom – okrem citrónovej šťavy a oleja – ten tenkým prúdom pridávame do ušľahanej hmoty na záver. Ochutíme citrónovou šťavou. Omáčku skladujeme v chladničke.

Kôprová “Ruská” omáčka

Potrebujeme:

2 lyžice majonézy
2 lyžice bieleho jogurtu
1 lyžica kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok kôpru
Červená mletá paprika
Čierne mleté Korenie
Soľ

Postup:

Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený – podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme iné bylinky podľa chuti.