Z lineckého na Veľkú noc už nič iné nerobím – fantázia: Ovocné želé košíčky idú u nás na odbyt, s cestom sa krásne pracuje!

Tento výborný, farebný a krásny dezert robím zásadne len podľa receptu pani Ivany Nawratovej. Košíčky sú veľmi obľúbené a pečiem ich aj na svadby a na oslavy. Je to výborný tip na slávnostný stôl aj len tak, ku kávičke.

Tento výborný, farebný a krásny dezert robím zásadne len podľa receptu pani Ivany Nawratovej. Košíčky sú veľmi obľúbené a pečiem ich aj na svadby a na oslavy. Je to výborný tip na slávnostný stôl aj len tak, ku kávičke.

Potrebujeme:

Linecké cesto:

210 g hladkej múky

30 g cukru múčka

100 g tuku

2 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vanilkový cukor

citrónová kôra

Krém:

350 ml mlieka

1 bal. vanilkový pudingový prášok

2 lyžice kr. cukru

1 vanilkový cukor

130 g masla

2 lyžice práškového cukru

Voliteľné:

Ovocie

1/2 bal. tortového želé

Postup:

Na doske spracujeme cesto do valčeka, ten nakrájame na dieliky, ktorými plníme formičky na minikošíčky. Upečieme na 150 ° C. Košíčky idú krásne vyklopiť.

Krém: Vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame vychladnutý puding a dôkladne prešleháme. Krém zdobiacim sáčkom nastriekame do košíčkov, vyjde presne na túto dávku 30 košíčkov. Necháme čiastočne stuhnúť, potom ozdobíme ovocím. Môžeme nechať už len takto, alebo môžeme na vrch ešte pridať

125 ml kompótovej šťavy alebo vody uvaríme s polovicou tortového želé a potierame ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.

zdroj: pidak