Trápi vás artritída a bolesti kĺbov? NIKDY nejedzte týchto 7 potravín! Dôvod by mal poznať úplne každý!

Pacient s diagnózou artritída vie, že nejde o krátkodobé ochorenie, ale skôr dlhodobý stav, ktorý môže postupne obmedzovať hybnosť pohybového aparátu.

Bolesť pri každodenných rutinných úkonoch, pocit stuhnutosti a neschopnosť realizovať obľúbený šport či inú fyzickú aktivitu.

Artritída sa vyskytuje v rôznych formách a len v USA ňou trpí až 54 miliónov dospelých jedincov.

 

 

Ako uvádza YouTube kanál Health 4 U, aby sa ľahšie formy artritídy nezvrhli do niečoho horšieho, mali by ste sa vyhýbať konzumácii týchto 7 potravín.

Ich konzumácia môže totiž váš stav zhoršiť.

Potraviny s pridaným cukrom

 

 

Príjem cukru môže ovplyvniť bielkoviny zodpovedné za udržanie sily našich kĺbov.

Tým sú kĺby náchylnejšie na artritídu.

Príliš vysoký obsah cukru v strave tiež môže narušiť spôsob, ktorým naše telo využíva inzulín – hormón, ktorý reguluje hladinu cukru v krvi.

 

 

Cukor môže vyvolať zápaly, čo môže okrem iného viesť aj k artritíde.

Vysoko solené potraviny

Príliš solené potraviny môžu spôsobiť artritídu.

 

 

Vysoký príjem soli môže v tele vyvolať zápal.

A to môže viesť okrem iného aj k artritíde.

Ľuľkovitá zelenina

 

 

Tento druh zeleniny môže viesť k zhoršeniu stavu pri artritíde.

Je to pravdepodobne kvôli zlúčeninám, ktoré obsahujú.

Nepriaznivo pôsobia na pacientov s artritídou, ktorým sa po konzumácii tejto zeleniny, môže stav zhoršiť.

 

 

Hoci tieto informácie neboli doteraz vedecky potvrdené, je lepšie sa tejto zelenine v prípade artritídy vyhnúť.

Do tejto kategórie patria napríklad paradajky, zemiaky, paprika, či baklažán.

Alkohol

Odborníci sa jednohlasne zhodujú, že pri artritíde by ste sa mali vyhýbať konzumácii alkoholu. 

 

Môže vyvolať zápal vo vašom tele, čo môže viesť k zhoršeniu artritídy.

Alkohol tiež môže spôsobiť dehydratáciu a tá by mohla viesť k stuhnutosti kĺbov a nepohodliu.

Konzumácia alkoholu môže tiež negatívne ovplyvniť kosti.

Potraviny s vysokým obsahom purínov

 

 

Keď konzumujete potraviny bohaté na puríny, vaše telo ich rozkladá na kyselinu močovú.

Nemali by ste preto konzumovať tieto potraviny:

vnútornosti a niektoré morské plody

červené mäso, zverinu

niektoré druhy zeleniny ako špenát, špargľa, karfiol.

 

 

Zvyčajne telo vylúči prebytočnú kyselinu močovú obličkami.

Avšak v niektorých prípadoch môže telo vylučovať nadmerné množstvo kyseliny močovej.

Zvýšenie kyseliny močovej môže viesť k usádzaniu kryštálov, ktoré sa hromadia v našich kĺboch, čo vedie k zápalom a bolestiam.

Tento typ artritídy sa najčastejšie označuje ako dna. 

Spôsobuje opuchy a silnú bolesť.

 

 

Dna sa najčastejšie vyskytuje na palcoch na nohách. 

Grilované mäso

Keď grilujeme mäso, uvoľňujú sa škodlivé látky, ktoré sa môžu usádzať v kĺboch.

 

 

Rovnako sa toto môže diať aj pri spracovaných potravinách ako sú kupované hranolky, sušienky, rôzne torty a pod.

Ich konzumácia vám môže v prípade artritídy spôsobiť komplikácie.

Červené mäso

 

 

Veľké množstvo červeného mäsa do jedálnička zdravého človeka nepatrí, pretože vedci opäť odhalili nepriaznivé účinky jeho nadmerného príjmu.

Neumiernená konzumácia totiž môže viesť k vyššiemu riziku vzniku reumatoidnej artritídy.

Množstvo červeného mäsa by malo byť vo vyváženom jedálničku obmedzené.

 

 

V svalovine bravčového, hovädzieho a ovčieho dobytka je veľa kolagénu, ktorý zrejme dráždi imunitný systém človeka.

Následkom toho potom dochádza k častým zápalom kĺbov.

Viac informácií sa dozviete v priloženom videu na konci článku.

Prírodná kúra proti artritíde

 

 

Ak vás trápia bolesti kĺbov, kŕčové žily, artritída, či reuma, určite vyskúšajte túto prírodnú kúru.

Nepotrebujete nič viac, ako 3 ingrediencie z kuchyne, ktoré sú mimoriadne účinné práve pri tomto druhu bolesti.

Neváhajte, nemáte čo stratiť!

Potrebujeme:

2 PL klinčekov

 

 

3 strúčiky cesnaku

olivový olej alebo rozpustená bravčová masť

Postup:

Klinčeky si nasypeme do mlynčeka na kávu.

 

 

Zomelieme na prášok. 

Cesnak si očistíme.

Následne ho pretlačíme k mletým klinčekom, ktoré sme si nasypali do zaváraninového pohára.

 

 

Obsah pohára teraz zalejeme olivovým olejom tak, aby boli obe zložky ponorené.

Premiešame, aby sa zmes spojila a pripravíme si vodný kúpeľ.

Na dno hrnca si dáme kuchynskú utierku.

A nalejeme vodu. 

 

 

Vložíme pohár s olejovou zmesou.

Zapneme sporák a počkáme kým voda zovrie.

Potom povaríme 30 minút a dobre premiešame.

 

 

Necháme hodinu vychladnúť.

Potom olej precedíme cez husté sitko pokryté napríklad gázou. 

Pohár so zmesou odložíme na tmavé chladné miesto.

A necháme odležať 10 dní. 

 

 

Olej následne používajte podľa potreby a aplikujte na boľavé kĺby, či kŕčové žily. 

Po aplikácii oleja masírujeme 5 minút a zabalíme kĺby do potravinárskej fólie

Nakoniec ešte zabaľte do hrubej utierky alebo uteráka, aby ste mali postihnuté miesto v teple.

 

 

Najlepšie je aplikovať tento olej na noc.

Ráno umyjeme teplou vodou a tento zábal opakujeme, kým neustúpia bolesti.

Klinčeky sú pri bolestiach kĺbov veľmi účinné. 

Veľa zdravia!

https://youtu.be/9d2jYvOq9Ws

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie