NEČISTITE vlašské orechy, kým neuvidíte tento zlepšovák: Prečo som to nepoznal skôr? Geniálne!

Tiež vás tento rok čaká čistenie orechov a už teraz vám táto predstava robí vrásky na čele?

Rozlúsknutie tvrdej škrupiny môže dať poriadne zabrať a neraz sa to nezaobíde ani bez menších zranení.

Čo by ste povedali na to, keby môžete čistenie urýchliť hneď niekoľkonásobne? 

Perfektný zlepšovák sme našli na facebooku a tento rok ho určite skúsime.

Ako postupovať?

Chlapík na videu použil dômyselnú pômôcku v podobe kľúča.

Pomocou neho si každý orech jednoducho a pohodlne uchopí a oddelí od zvyšku orechov.

Následne len jednoducho pomocou kladiva rozbije.

Hotovo!

Môžete pokračovať s ďalším orechom.

Čo hovoríte na tenot zlepšovák? Všetko, čo ptorebujete sú len orechy, kľúč a kladivo.

Video návod:

Funguje to aj na lieskovce – stačí zvoliť menší kľúč

Opäť na to potrebujete len inštalatérsky kľúč a kladivo. Tento perfektný trik sme našli na  youtube.

Potrebujeme:

Inštalatérksy kľúč

Kladivo

Postup:

Pomocou kľúča si môžete orechy jednoducho oddeliť.

Potom stačí rozklepnúť kladivom.

A nakoniec už len jednoducho vybrať zo šupky.

Ide o perfektný trik a zlepšovák, ktorý sa skutočne oplatí vidieť.

Povedzme si úprimne, napadlo by vám to?

Video postup!

 

Finta aj na vlašské orechy

Najlepším spôsobom, ktorý je doma dostupný, je spoľahnúť sa fintu s obyčajnou sklenenou fľašou.

Našli sme ho pre vás opäť na youtube.

Stačí chvíľka praxe a ľahko získate celé neporušené jadrá orechov bez toho, aby ste ich popučili.

Na tieto účely je vhodná fľaša šampanského alebo piva.

Orech položte na hrdlo fľaše s dnom dole a kladivom klepnite na „nos“.

Pokúste sa rovnomerne rozložiť nárazovú silu a buďte opatrní!

Týmto spôsobom je možné rozbiť dokonca aj najpevnejšiu najhustejšiu škrupinu tak, aby jadro zostalo nedotknuté.

S obyčajnou fľašou môžete touto technikou očistiť až 5 kg orechov za hodinu.

Perfektné, čo poviete?

Video návod:

 

Ďalšie zlepšováky od vás:

Vlašské orechy dajte do nádoby a zalejte vriacou vodou.

Nechajte stáť pod pokrievkou asi dvadsať minút, potom idú ľahko ošúpať.

Platí to aj na para orechy a Pekan.

Platí to aj keď ich dáte do hrnca so studenou vodou, privediete k varu a varíte asi päť minút, potom scedíte, vylejete vodu, orechy vrátite do hrnca a necháte pod pokrievkou vychladnúť.

V mieste, kde je škrupina spojená, potiahnite špičkou noža, tlačte len trochu, ale aj to pomôže, aby išla lepšie lúskať.

Do luskáčika dávajte orech spojom kolmo, potom nemusíte tak tlačiť.

Zvlášť muži nedajú dopustiť na lúskanie za pomoci klieští.

Ak orech skúšate roztlačiť v dlani, dajte si do nej dva – rozlúsknete ich navzájom ľahšie.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie