Lepšiu ste nejedli: Fantasticky jemná cuketa v pivnom cestíčku s bezkonkurenčnou omáčkou!

Indgrediencie:

  • 2 mladé cukety

Na cestíčko:

  • 200 g múky
  • 2 vajcia
  • 2,5 – 3 dl piva
  • soľ

Na vyprážanie:

  • 4 dl oleja

Na omáčku:

  • 1 strúčik cesnaku
  • 4-5 lyžíc olivového oleja
  • soľ
  • petržlen
  • kvapka citrónovej šťavy

 

Postup prípravy:

Cuketu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme vypotiť.

Vajíčka rozbijeme, pridáme soľ a zamiešame do múky, zalejeme pivom. Dobre premiešame a tak získame cestíčko.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vypotenú tekvicu osušíme papierovými utierkami, obalíme v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji.

Olúpte cesnak a roztlačte ho. Pridajte soľ, jemne nasekanú petržlenovú vňať a za stáleho miešania postupte pridajte olej a kvapku citrónovej šťavy.

Dobrú chuť!