V roku 2014 som konečne získala tento recept a odvtedy na nich fičíme dodnes. Voláme ich Trnavské langoše.
Potrebujeme:
500 g hl. múky (ja dávam špeciálku)
100 ml mlieka
250 ml vody
25 g droždia
20 g cukru
5 g soli
Na vrch:
Cesnak, soľ, olej
Postup:
Najskôr pripravíme kvások. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, cukor a 100 g múky. Necháme odpočívať 30 minút na teplom mieste. Potom primiešame zvyšné prísady a rukami alebo pomocou šľahaču vymiešame cesto. Necháme kysnúť len 10 minút. Potom z cesta formujeme bochníky (každý s hmotnosťou asi 110 g – je to len približné). Bochníky preložíme na plech vyložený papierom (ešte je dobré potrieť trochou oleja) a necháme pri izbovej teplote asi 30 minút.
Medzitým si pretlačíme cesnak a zmiešame s olejom.
Z cesta ručne vytvarujeme langoše – ponaťahujeme a vyprážame v horúcom oleji na panvici alebo vo fritéze. Potrieme cesnakom.