Kuracie mäso vložila do prázdnej plechovky. O hodinu neskôr bol na stole kráľovský pokrm, ktorý v obchode nekúpite!

Dnes vám predstavíme pochúťku, ktorú môžete mať pripravenú už za 1 hodinu a nikde v obchode ju nezoženiete. Recept s názvom Kuracia šunka v plechovke môže znieť skutočne zvláštne, v skutočnosti však ide o mimoriadne lahodný pokrm!

Takýto pokrm nekúpite v žiadnom obchode. Domáca kuracia šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervanty, ochucovadlá ani žiadne ďalšie chemikálie. Preto by ste nemali váhať a rozhodne by ste to mali vyskúšať!

Potrebujeme

[line_list]

  • 600 g kuracích rezňov
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 1 čajová lyžička zmesi talianskych byliniek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

[/line_list]

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup prípravy

1. Umyte mäso, nakrájajte ho na malé kúsky, pridajte instantnú želatínu, talianske bylinky, pretlačený cesnak, čierne korenie a soľ. Zamiešajte a nechajte 20 minút odstáť.

 

2. Mäso zabaľte do fólie na pečenie a zviažte ju niťou. Takto zabalené mäso dajte do plechovky a dobre utesnite.

 

3. Predhrejte rúru na 190 stupňov. Mäso pečte asi 50 minút.

 

4. Ak je šunka je pripravená, nechajte ju vychladnúť a odložte ju do chladničky aspoň na 12 hodín.

 

Nebojte sa, ak želatína nebude v procese prípravy tuhnúť. Je normálne, že sa tak stane až pri chladení v chladničke.

 

Dobrú chuť!