Dnes vám predstavíme pochúťku, ktorú môžete mať pripravenú už za 1 hodinu a nikde v obchode ju nezoženiete. Recept s názvom Kuracia šunka v plechovke môže znieť skutočne zvláštne, v skutočnosti však ide o mimoriadne lahodný pokrm!
Takýto pokrm nekúpite v žiadnom obchode. Domáca kuracia šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervanty, ochucovadlá ani žiadne ďalšie chemikálie. Preto by ste nemali váhať a rozhodne by ste to mali vyskúšať!
Potrebujeme
[line_list]
- 600 g kuracích rezňov
- 1 polievková lyžica želatíny
- 1 čajová lyžička zmesi talianskych byliniek
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
[/line_list]
Postup prípravy
1. Umyte mäso, nakrájajte ho na malé kúsky, pridajte instantnú želatínu, talianske bylinky, pretlačený cesnak, čierne korenie a soľ. Zamiešajte a nechajte 20 minút odstáť.
2. Mäso zabaľte do fólie na pečenie a zviažte ju niťou. Takto zabalené mäso dajte do plechovky a dobre utesnite.
3. Predhrejte rúru na 190 stupňov. Mäso pečte asi 50 minút.
4. Ak je šunka je pripravená, nechajte ju vychladnúť a odložte ju do chladničky aspoň na 12 hodín.
Nebojte sa, ak želatína nebude v procese prípravy tuhnúť. Je normálne, že sa tak stane až pri chladení v chladničke.
Dobrú chuť!