Knedlo, vepřo, zelo bez roboty: Všetko sa varí a pečie samo, chuť je výborná!

Perfektné jedlo, ktoré poznáme už od našich babičiek, ale je pomerne zdĺhavé na prípravu a ak sa vám nechce stáť pri sporáku, tak pravdepodobne sa doň ani nepostíte. Toto je perfektná varianta, stačí len dať do rúry a na sporák. Viac sa nestaráte. :-)

Potrebujeme:

Bravčové mäso na plátky (pliecko, krkovička)

Cukor kryštál

Soľ, grilovacie korenie, rasca

Maslo (nakrájať na plátky)

Kapusta:

...

Kyslá kapusta, soľ, cukor

Voliteľné:

1 zemiak

Knedľa (ja kupujem, alebo robím superrýchlu hrnčekovú)

Postup:

Najprv si vezmeme kyslú kapustu, trochu prepláchne, dáme do hrnca, osolíme, posypeme rascou a pridáme vodu tak, aby kapusta bolo ponorené. Priklopíme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka.

Mäsko si z jednej strany posypeme soľou korením.

Nachystáme si zapekaciu misku, na dno naukladáme maslo, uložíme plátky mäska naskladáte mäso, ktoré som si z jednej strany najprv osolili morskou soľou a posypala grilovacím korením, naukladáme na maslo (koreneou stanou) a opäť osolíme a okoreníme, dám na prúžky nakrájaný cesnak a opäť kúsky masla (soľ, korenie a cesnak podľa chuti) – zalejeme všetko vodou cca 1cm od vrchného okraja a dáme do rúry. Najprv na 40 minút zavretú zapekaciu misku potom „pokrievku“ zložím a pečiem kým sa voda nevyparí a nezostane len výpek. Občas mäso môžete otočiť aby sa opieklo z oboch strán (ale nie je to nitné). Akonáhle je kapusta mäkké, pridám do nej nastrúhaný zemiak (na zahustenie) a dochutíme ešte cukrom a soľou. Nakoniec môžete do kapusty vmiešať opraženú cibuľku. Knedle kvoli časovej úrpore nerobím, ale keď tak tiež tie najrýchlejšie zo starších rožkov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)