Karamelové ORECHOVÉ venčeky, ktoré nemajú páru: Najjemnejšie vianočné pečivo, tento recept si cukrári strážia!

Moje obľúbené orechové linecké venčeky s karamelom a polevou bielej čokolády. Vynikajúce a neskutočne chutné pečivo inšpirované receptom z youtube, nebudete ho dávať len na vianočný stôl – u nás sa pečie celý rok!

Potrebujeme:

cesto:

400 g hladkej múky

375 g Hery

200 g práškový cukor

4 kopcovité lyžice mletých orechov (môžeme nahradiť kokosom, alebo mletými mandľami)

2 žĺtky štipka soli

štipka prášku do pečiva

vanilkový cukor alebo vanilková esencia

Kramelová plnka:

300 ml mlieka

1 vanilkový puding

2 lyžice kryštálového cukru

200 g masla

1/2plechovky karamelového salka

postup:

Z týchto surovín spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať 1 hodinu.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm.

Vykrajujeme formičkami rôzne tvary a ukladáme na plech ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

Cesto pečieme pri teplote 180°C mierne do ružova, asi 7 minút.

Plnka:

Do mlieka dáme cukor a pudingový prášok, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Keď nám puding vychladne, primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme.

Pridáme salko a dôkladne prešľaháme.

Upečené koláčiky potrieme plnkou, zlepíme, namáčame v roztopenej bielej čokoláde a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dnes najobľúbenejšie