Nečakane efektívny spôsob, ako rozmnožiť ruže z jesenných odrezkov: Vyberajte tie zelené a úspech je zaručený!

Namnožte si ruže na jeseň podľa tejto efektívnej metódy.

 

 

Potrebujete len zelené odrezky a táto metóda vám zaručí vysokú úspešnosť.

Nové ruže môžete mať úplne zadarmo.

A vďaka tejto metóde si môžete vypestovať aj ruže z kytice, ktorú ste dostali.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z facebooku a presvedčte sa, že tento spôsob je možno nezvyčajný, ale prekvapivo účinný.

Tento účinný spôsob je založený na prebúdzaní spiacich púčikov, odkiaľ vyrastajú nové, zelené výhonky.

Postup:

Najprv si nakrájajte odrezky na približne rovnako veľké časti.

 

 

Mali by byť čo najhrubšie.

Opatrne odstráňte kvet a všetky listy záhradníckymi nožnicami.

Postupujte tak, aby ste nepoškodili žiadne spiace púčiky.

 

 

Pripravte si nádobu s vermikulitom, agroperlitom, premytým riečnym pieskom alebo čímkoľvek, čo máte k dispozícii.

Výdatne zvlhčite, ale voda by nemala stáť.

 

 

Odrezky vopred namočte do roztoku fungicídu.

Venujte pozornosť tomu, ako sú odrezky vysadené: horizontálne!

 

 

Takže jedno očko sa pozerá do zeme a druhé nahor.

Teraz potrebujete dosiahnuť maximálnu vlhkosť a zároveň teplé prostredie.

To dosiahnete tak, že nádobu s odrezkami prekryjete vrecúškom.

 

 

Odložte na teplé a svetlé miesto, kým sa neobjavia zelené výhonky.

Získate také výhonky, ako sú dolu na fotografii.

 

 

Všimnite si, že zatiaľ nemajú žiadne korene.

Tento spôsob totiž funguje na princípe prebúdzania spiacich púčikov.

 

 

Na korene si budete musieť ešte chvíľu počkať.

Teraz, keď vyrástol nový odrezok, zoberte si ostrý predmet.

A odrežte túto stonku aj s kúskom kôry čo najnižšie. 

 

 

Túto „pätu“ poprášte akýmkoľvek stimulátorom rastu.

Zasaďte ju do vlhkej pôdy.

 

 

Umiestnite na trvalé miesto v skleníku.

Takto môžete dokonca nechať zakoreniť ružu z kytice.

Veľa šťastia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie