plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto jedlo je čistá závislosť: Trik, ako pripraviť najjemnejšie mäsové kúsky- nevieme sa ich dojesť!

Perfektný obed na víkend, ktorý bude vaša rodina zbožňovať! Vyskúšajte tento recept zo stránky napadovy.blog a dozviete sa jednoduchý trik, vďaka ktorému ostanú vysmážané kuracie kúsky jemné a šťavnaté…

Potrebujeme:

2 kuracie filety

3 vajcia

1 ČL korenia podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

rastlinný olej na vysmážanie

2 PL kukuričného škrobu

soľ podľa chuti

Postup:

Mäso si opláchneme a osušíme kuchynskými utierkami.

Odstránime prípadné blanky a nakrájame na tenké prúžky približne rovnakej dĺžky.

Každý prúžok zľahka narežeme párkrát po celom povrchu. 

Opatrne oddelíme žĺtky od bielkov, mäso uložíme do hlbšej misky.

Pridáme žĺtky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. 

Vďaka drážkam, ktoré sme narezali do mäsa, sa marináda lepšie vstrebe do mäsa a ostane jemné a chutné.

Necháme marinovať 20 minút. 

Po uplynutí tejto doby pridáme škrob.

Dobre premiešame.

Bielky jemne osolíme a mixérom ich vyšľaháme na sneh. 

Marinované kuracie kúsky následne obalíme v bielkovej pene.

Niekoľkokrát otočíme, aby boli prúžky úplne pokryté snehom.

Rozohrejeme si panvicu s olejom.

Obalené kúsky vysmážame z oboch strán do zlatista. 

Pri vysmážaní môžeme panvicu na pár minút prikryť pokrievkou, aby sa mäsko dobre osmažilo aj zvnútra.

Necháme odkvapkať na papierových utierkach a môžeme servírovať.

Podávame s obľúbenou prílohou alebo ako občerstvenie s chutnými omáčkami.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes