Jednoduché kuchynské triky, ktoré určite oceníte: Uľahčia vám prácu a šetria čas!

Nie je to žiadna veda, len pár zlepšovákov, ktoré šetria čas!

Naučte sa tieto jednoduché triky a práca v kuchyni vám pôjde ešte viac od ruky.

Mnohé úkony  budú pre vás oveľa jednoduchšie, ako doteraz!

 

 

...

 

Inšpirujte sa šikovnými nápadmi z youtube kanála ЗДОРОВОЕ ПИТАНИЕ.

Hubka na umývanie riadu

Ak potrebujete ručne umyť vyššie poháre, môže to byť s obyčajnou hubkou problém.

Pomôžte si tak, že hubku napichnete na vidličku.

Umývanie bude oveľa jednoduchšie.

 

 

Varné vrecúška

Keď chcete vložiť varné vrecko napríklad s ryžou do hrnca s vriacou vodou, musíte dávať veľký pozor aj pri jeho vkladaní, aj pri jeho vyberaní.

Tento jednoduchý trik s varechou vám môže postup pri varení uľahčiť.

Stačí, ak vrecúška navlečiete na varechu a tú umiestnite na vrch hrnca.

Obsah vrecúšok sa uvarí.

Manipulácia s horúcou potravinou bude oveľa jednoduchšia.

 

 

Chrumkavé pečené kura

Aby sa vám podarilo upiecť kura dozlatista, s chrumkavou kožou na všetkých stranách, vyrobte si tento jednoduchý zlepšovák z alobalu a papiera na pečenie.

 

 

Neuveríte, čo to spraví s výsledkom – kura bude oveľa chutnejšie, ako si viete predstaviť.

Navyše, každá jeho časť je chrumkavá a perfektne prepečená.

Z alobalu si vyrobte kruhový veniec, obaľte ho papierom na pečenie a vložte na plech.

 

 

 

 

 

 

Na veniec položte umyté, osušené, nakorenené kura a vložte plech do rúry.

Kuriatko bude krásne a rovnomerne prepečené zo všetkých strán.

 

 

Chrumkavé vysmážané šproty

Ak milujete ryby, tento tip je určený práve vám.

Do chrumkava vysmažené šproty, či iné menšie ryby, môžu byť skutočnou lahôdkou.

Avšak vzhľadom na ich veľkosť je s nimi pomerne veľa práce. 

Po obalení v troj obale zbavte šproty prebytočnej strúhanky pomocou sitka, aby sa vám olej na panvici zbytočne neznečistil a neprepaľoval.

 

 

Vložte ryby na rozhorúčený olej a vysmažte dozlatista.

 

 

Následne ich otočte pomocou pokrievky tak, že si všetky ryby naraz premiestnite opatrne do pokrievky, priklopte ju panvicou (pozor, aby v nej nebol olej, ktorým by ste sa mohli popáliť) a otočte.

 

 

Vysmažíme dozlatista aj z druhej strany a môžeme servírovať.

 

 

Lúpanie čerstvých paradajok

Ak potrebujete olúpať čerstvé paradajky, vyskúšajte tento trik.

Paradajku zvrchu nakrojte ostrým nožom do kríža a zalejte vriacou vodou.

 

 

Šupka sa bude odlupovať sama, takže jej odstránenie bude veľmi jednoduché.

Dajte však pozor, aby ste sa nepopálili.

 

 

Krájanie červeného melóna

Melón prekrojte najskôr na dve plovice a potom každú polovicu ešte na 4 časti do kríža.

Teraz si dužinu zo všetkých troch rohov nakrojte zošikma.

 

 

Následne každú stranu krájajte tak, akoby ste chceli melón nakrájať na plátky.

 

 

Týmto spôsobom veľmi rýchlo a jednoducho nakrájate melón na kocky.

 

 

Všetky tieto triky aj s celým postupom nájdete v priloženom videu.

Krásna ozdoba na obložené misy bez špeciálnych vykrajovátok

Najskôr otvorte plechovku pomocou vidličky.

 

 

 

 

Vrchnák plechovky je potrebné takto ohnúť.

 

 

A už len použiť na vykrajovanie.

 

 

 

 

 

Efektné a pritom úplne jednoduché, čo poviete?

 

 

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay