Skúsili sme pred rokom len do 4 pohárov a tie sa zlikvidovali za jeden týždeň. Tento rok sme sa už poučili a salkové pyré sme urobili do 20-tich pohárov. Je to výborná vec do všetkých dezertov, zákuskov a aj na torty. Určite skúste.
Potrebujeme (na 4 kg jabĺk):
1 šálka cukru
1 plechovka salka
1 – 2 šálky vody vody
Postup:
Očistíme jablká , ošúpeme ich a zbavíme jadierok. Nakrájame na štvrtinky a takto ich dáme variť.Podľa potreby pridáme vodu.Keď sa jablká rozvaria zmixujeme ich ponorným mixérom,prilejeme salko a jednu šálku cukru.Všetko chvíľu povaríme a plníme do pripravených pohárikov. Zavíčkujeme a dáme sterilizovať na 10 minút. Skladujeme ako klasické zaváraniny.