Jablková zmes so Salkom: Neprekonateľná do zákuskov, koláčov aj na nepečené dezerty – u nás sa vyjedá rovno z pohára!

Skúsili sme pred rokom len do 4 pohárov a tie sa zlikvidovali za jeden týždeň. Tento rok sme sa už poučili a salkové pyré sme urobili do 20-tich pohárov. Je to výborná vec do všetkých dezertov, zákuskov a aj na torty. Určite skúste.

Potrebujeme (na 4 kg jabĺk):

1 šálka cukru

1 plechovka salka

1 – 2 šálky vody vody

Postup:

Očistíme jablká , ošúpeme ich a zbavíme jadierok. Nakrájame na štvrtinky a takto ich dáme variť.Podľa potreby pridáme vodu.Keď sa jablká rozvaria zmixujeme ich ponorným mixérom,prilejeme salko a jednu šálku cukru.Všetko chvíľu povaríme a plníme do pripravených pohárikov. Zavíčkujeme a dáme sterilizovať na 10 minút. Skladujeme ako klasické zaváraniny.

Dnes najobľúbenejšie