Nasypte TÚTO prísady na rajčiny aj medzi zemiaky: Stojí len pár centov ale ušetrí vám stokrát viac!

6158

Horčcové semienka si kupujeme najmä ako dochucovadlo do obľúbených receptov, alebo počas sezóny ako tradičnú prísadu do zaváranín.

Málokto však tuší, že obyčajné horčicové semienko je doslova zázračnou surovinou a pomôže vám v otázkach zdravia, v domácnosti ale aj v záhrade!

Poklad pre každého záhradkára

Horčicový prášok (ak nemáte horčicový prášok, získate ho zomletím horčicového semienka) je jednou z najlepších náhrad chemických produktov v záhrade. Jeho účinky sú totiž veľmi podobné, no na rozdiel od chémie, na vašu záhradu nemá najmenší negatívny efekt.

Ak je slimák vašim nepriateľom číslo jedna a ničí vaše jahody, kapustu, paradajky, papriky a ďalšiu úrodu, toto je práve pre vás.

Nasypte prášok medzi rastlinami, na ktoré slimáky najčastejšie útočia.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Horčicový prášok je pre nich toxický a verte, že cez túto bariéru neprejdu.

Horčicový postrek – skvelý nástroj v boji proti pásavke zemiakovej, piliarke, voškám, strapkám, obaľovačovi jablčnému a iným škodcom.

Proti pásavke zemiakov

Cca 2 lyžice horčicového prášku rozriedime v jednom väčšom vedre vody, pridáme 100 ml klasického octu (9%) a 40 g strúhaného dechtového mydla (mydlo, ktoré obsahuje prírodný brezový decht, dá sa kúpiť na internete, alebo v obchodoch s prírodnou kozmetikou). Všetko dobre premiešame a aplikujeme formou postreku.

Mandelínky sa budú pratať radšej k susedovi.

Paradajky vďaka nemu ostanú čerstvé celé týždne

Paradajky ostanú šťavnaté a svieže. Doprajte si chuť letného slniečka aj v chladnom jesennom počasí.

Pre túto metódu je nutné zvoliť nepoškodené, menšie kusy paradajok.

Potrebujeme (na 3 l pohár):

5-6 lyžíc horčicového prášku

Paradajky

Sterilizované poháre

Postup:

Paradajky umyjeme a dôkladne osušíme.

Na dno suchých pohárov nasypeme horčicový prášok, uložíme vrstvu paradajok a opäť zasypeme práškom. Opakujeme vrstvy až kým nenanplníme celý pohár. Poslednú vrstvu tvorí horčicový prášok.

Pohár dobre uzavrieme. Potom pohár obrátime na ležato a jemne rolujeme po rovnej ploche, aby sa horčicový prášok dostal na všetky miesta.

Éterické oleje obsiahnuté v horčicovom prášku chránia paradajky pred baktériami spôsobujúcimi hnitie.

Navyše, prášok má silné konzervačné účinky,  vďaka čomu paradajky ostanú dlho čerstvé.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár