plny-hrniec_transparent_negativ.png

Francúzsky karamelový krém do laskoniek, zákuskov aj na tortu – neprekonateľný: Recept cukrárskych majstrov!

Toto je najlepší karamelový krém, do laskoniek, lepeného pečiva aj na zákusky.

 

 

Už som ho robila asi 10-krát, vždy do iného receptu.

Raz na laskonky, raz na parížske rožky a potom aj ako náplň na karamelový zákusok.

Potrebujeme:

300 g cukor kryštálový

400 ml smotana na šľahanie

 

 

250 g maslo

Postup:

Nachystáme si panvicu s hrubším dnom.

Kryštálový cukor nasypeme na panvicu.

 

 

Preložíme na plameň a necháme skaramelizovať.

Dávajte pozor, aby vám cukor nezhorel.

Keď vidíte, že je cukor už pekne rozpustený, zalejeme ho smotanou na šľahanie.

 

 

Za stále miešania úplne rozpustíme všetky hrudky, ktoré nám vznikli.

Takto pripravenú smotanu necháme vychladiť.

Ideálne necháme vychladiť aj cez noc.

 

 

Na druhý deň vyšľaháme ako parížsku šľahačku,

Nakoniec do kréme zamiešame maslo.

Poriadne vyšľaháme.

 

 

Používame na plnenie suchého pečiva a do zákuskov.

Laskonky pripravíte podľa receptu TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: Mirka Žilková

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes