Skúšala som veľa receptov na vianočný punč, ale tento podľa barmana Branislava Szatosa je jednoznačne najlepší. Minulý rok od neho konečne vymámila recept a keďže sú tento rok neni vianočné trhy, je to skutočná výhra. My si ho robíme už pred vianocami, každú adventnú nedeľu a okrem vianočnej atmosféry máte zaručenú aj fantastickú chuť. Ak chcete punč popíjať aj s deťmi, pre nich odporúčam bezalkoholickú verziu s čajom. Nazdravie vám!
Potrebujeme:
1 l suché červené víno
2 dl tuzemský rum
2 dl voda
140 g kryštálový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks pomaranč
2 ks citrón
3 ks mandarínka
škorica
klinčeky
badián
Postup:
ToNajskôr odšťavíme ovocie, kúsok kôry zvyknem odložiť a neskôr hodiť do pohárov.
V kastróli skaramelizujeme cukor a keď už je tekutý, zalejeme vodou. Bude to syčať a celá táto zmes stvrdne, preto ju opäť vrátime na sporák a miešame, kým nedosiahneme opäť tekutú konzistenciu.
Pridáme víno, rum, šťavu z ovocia, kúsok celej alebo štipku mletej škorice a zopár klinčekov – ja dávam aj pár kúskov nakrájanej kôry z citrusov a badián.
Zohrejeme tesne pod bod varu a potom odstavíme, aby sa nevyparil alkohol.
Nalejeme cez sitko do pohárov, ozdobíme plátkami ovocia, prípadne hviezdičkou badiánu.
Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie!
Pridajte svoj komentár