plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene najlepší domáci VIANOČNÝ PUNČ: Tento rok nie sú vianočné trhy a preto si ho uvarte doma!

Skúšala som veľa receptov na vianočný punč, ale tento podľa barmana Branislava Szatosa je jednoznačne najlepší.

 

 

Minulý rok od neho konečne vymámila recept a keďže sú tento rok neni vianočné trhy, je to skutočná výhra.

My si ho robíme už pred vianocami, každú adventnú nedeľu a okrem vianočnej atmosféry máte zaručenú aj fantastickú chuť.

Ak chcete punč popíjať aj s deťmi, pre nich odporúčam bezalkoholickú verziu s čajom.

Nazdravie vám!

 

 

Potrebujeme:

1 l suché červené víno

2 dl tuzemský rum

2 dl voda

140 g kryštálový cukor

3 ks pomaranč

2 ks citrón

3 ks mandarínka

škorica

klinčeky

badián

Postup:

 

Najskôr odšťavíme ovocie.

Kúsok kôry zvyknem odložiť  a neskôr hodiť do pohárov.

V kastróli skaramelizujeme cukor a keď už je tekutý, zalejeme vodou.

Bude to syčať a celá táto zmes stvrdne.

Preto ju opäť vrátime na sporák a miešame, kým nedosiahneme opäť tekutú konzistenciu.

 

 

Pridáme víno, rum a šťavu z ovocia.

Pridáme aj kúsok celej alebo štipku mletej škorice.

Nakoniec pridáme aj zopár klinčekov – ja dávam aj pár kúskov nakrájanej kôry z citrusov a badián.

Zohrejeme tesne pod bod varu.

Potom odstavíme, aby sa nevyparil alkohol.

Nalejeme cez sitko do pohárov.

Ozdobíme plátkami ovocia, prípadne hviezdičkou badiánu.

Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes