Zaručene najlepší domáci VIANOČNÝ PUNČ: Tento rok nie sú vianočné trhy a preto si ho uvarte doma!

2469

Skúšala som veľa receptov na vianočný punč, ale tento podľa barmana Branislava Szatosa je jednoznačne najlepší. Minulý rok od neho konečne vymámila recept a keďže sú tento rok neni vianočné trhy, je to skutočná výhra. My si ho robíme už pred vianocami, každú adventnú nedeľu a okrem vianočnej atmosféry máte zaručenú aj fantastickú chuť. Ak chcete punč popíjať aj s deťmi, pre nich odporúčam bezalkoholickú verziu s čajom. Nazdravie vám!

Potrebujeme:

1 l suché červené víno

2 dl tuzemský rum

2 dl voda

140 g kryštálový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 ks pomaranč

2 ks citrón

3 ks mandarínka

škorica

klinčeky

badián

Postup:

ToNajskôr odšťavíme ovocie, kúsok kôry zvyknem odložiť  a neskôr hodiť do pohárov.

V kastróli skaramelizujeme cukor a keď už je tekutý, zalejeme vodou. Bude to syčať a celá táto zmes stvrdne, preto ju opäť vrátime na sporák a miešame, kým nedosiahneme opäť tekutú konzistenciu.

Pridáme víno, rum, šťavu z ovocia, kúsok celej alebo štipku mletej škorice a zopár klinčekov – ja dávam aj pár kúskov nakrájanej kôry z citrusov a badián.

Zohrejeme tesne pod bod varu a potom odstavíme, aby sa nevyparil alkohol.

Nalejeme cez sitko do pohárov, ozdobíme plátkami ovocia, prípadne hviezdičkou badiánu.

Prajeme vám dobrú chuť a na zdravie!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár