Domáci marcipán bez driny hotový za 10 minút. Použiteľný na všetko, od poťahu torty po krásne figúrky

Potrebujeme

[line_list]

  • 25 dkg sušeného mlieka polotučného
  • 50 dkg práškového cukru
  • 2 lyžice číreho kukuričného sirupu
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica sladkej mandľovej arómy

[/line_list]

 

Postup prípravy

  1. Cukor i mlieko preosejte.
  2. Marcipán spracujete tak, že zmiešate všetky ingrediencie. Takto spracovaný marcipán potom dajte na pracovnú dosku, namočte si ruky v teplej vode (bude sa vám s hmotou lepšie pracovať).
  3. Začneme hniesť. Zo začiatku sa nebojte ruky namáčať až po zápästia. Keď hmota začne hustnúť, už ich veľmi nenamáčajte.
  4. Podsypeme solamylom a dopracujeme. Vodu už zbytočne nepridávajte.

 

Dobrá rada: Od maricpánu neodchádzajte, ale sústavne s ním pracujte. Keď ho necháte povedzme 5 minút stáť, vzniknú vám v ňom biele fľaky od mlieka. Preto je potrebné namáčať si ruky a hniesť bez prestávky, kým marcipán nebude hotový.

...