plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce kaiserky upečené za 10 minút: Úžasne chutné, hneď hotové a ostanú ako čerstvé aj na druhý deň!

Fantastické domáce pečivo si prirpavíte aj v pohodlí domova. Bdete milo prekvapení, aké to je jednoduché. Neváhajte a upečte si vynikajúce domáce kaiserky.

zdroj: pixabay

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

250 g polohrubej múky

30 g čerstvého droždia (ak ste ho nezohnali, môžete si vyrobiť domáce podľa receptu TU)

1 lyžicu cukru

1 dcl mlieka

1 lyžicu majonézy

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžičku soli

1/2 dcl oleja

1 lyžicu masla

minerálka podľa potreby

Postup:

Zo všetkého najskôr si pripravíme kvások. V miske si zamiešame vlažné mlieko, cukor a droždie.

Keď kvások vyjde, primiešame k ostatným surovinám a zarobíme cesto. Musí byť hustejšie, podobne ako na buchty. Ak je cesto príliš hutné, pridáme doň minerálku.

Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, necháme ich podkysnúť a na vrch urobíme zárezy. Pred pečením potrieme žĺtkom a posypeme makom, morskou soľou alebo semiačkami.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes