Fantastické domáce pečivo si prirpavíte aj v pohodlí domova. Bdete milo prekvapení, aké to je jednoduché. Neváhajte a upečte si vynikajúce domáce kaiserky.
zdroj: pixabay
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia (ak ste ho nezohnali, môžete si vyrobiť domáce podľa receptu TU)
1 lyžicu cukru
1 dcl mlieka
1 lyžicu majonézy
2 lyžice kyslej smotany
1 lyžičku soli
1/2 dcl oleja
1 lyžicu masla
minerálka podľa potreby
Postup:
Zo všetkého najskôr si pripravíme kvások. V miske si zamiešame vlažné mlieko, cukor a droždie.
Keď kvások vyjde, primiešame k ostatným surovinám a zarobíme cesto. Musí byť hustejšie, podobne ako na buchty. Ak je cesto príliš hutné, pridáme doň minerálku.
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, necháme ich podkysnúť a na vrch urobíme zárezy. Pred pečením potrieme žĺtkom a posypeme makom, morskou soľou alebo semiačkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)