plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do vriaceho vývaru NALEJTE pohár studenej vody a počajte si na VÝSLEDOK: Efekt bude ohromujúci!

Vývar je kráľom všetkých polievok a nedeľná klasika v jednom.

Ako sa niekedy stáva, to, čo sa zdá byť jednoduché, vôbec nemusí byť.

Varenie vývaru má veľa pravidiel, háčikov a trikov.

 

 

V tomto článku sa vďaka portálu pysznosci dozviete niekoľko fígľov, vďaka ktorým bude váš vývar chutiť ešte lepšie.  

Pridanie studenej vody do vývaru je jedným z patentov, ktoré musíte poznať.

Kuchári hovoria: nepúšťajte sa do zložitého varenia, kým neovládate základy.

Problém je, že je ťažké zaradiť vývar do tohto príslovia.

 

 

Je to základ alebo zložité jedlo?

Veríme, že v istom zmysle patrí do oboch skupín.

Existuje veľa pravidiel na varenie vývaru a je ťažké ich zaradiť do akejkoľvek hierarchie dôležitosti.

 

 

Nedodržanie niektorého z týchto pravidiel bude mať za následok, že vývar nebude dokonale aromatický, intenzívny alebo číry .

A to by sme nechceli.

Pripomeňme si teda niektoré z najdôležitejších pravidiel.

 

 

Pravidlá varenia vývaru

Mäso vždy vkladajte do studenej vody aby mäso pri varení postupne uvoľnilo chuť do vody a vývar bude vďaka tomu intenzívny a aromatický.

 

 

Soľ pridajte až na konci varenia, pretože ak to urobíte na začiatku, slaná voda zabráni tomu, aby sa uvoľnila chuť zeleniny, aj mäsa .

Okrem toho sa vám ľahko môže stať, že bude vývar presolený, pretože voda sa počas varenia odparuje, ale soľ ostáva. 

 

 

Dlhé varenie je nevyhnutné, aby ste dosiahli čírosť vývaru.

Pamätajte, že nejaký čas by ste mali variť iba mäso a až potom zeleninu a ďalšie prísady.

 

 

Takisto je dôležité si uvedomiť, že čím pestrejšie ingrediencie použijete, čím viac druhov zeleniny, tým bohatšia bude aj chuť vývaru. 

Každá ingrediencia má svoj význam a je zodpovedná za iný prvok chuti výslednej kompozície.

Studená voda na vývar je tiež trik, ktorý stojí za to poznať

 

 

Na čo sa do vývaru pridáva studená voda?

Je to účinný spôsob, ako sa vyhnúť zakalenému vývaru.

 

 

Ako viete, skutočný vývar by mal byť číry.

Niekedy to však nevyjde.

Najmä ak bol zanedbaný v niektorom skoršom štádiu.

 

 

Pridaná (aj niekoľkokrát počas varenia) studená voda do vývaru zníži jeho teplotu, čím vývar stratí svoj zákal a získa krásnu čírosť.

Niektorí ľudia dokonca používajú namiesto studenej vody kocky ľadu. 

Ako vidíte, sú to naozaj maličkosti, ktoré dovedú váš vývar k dokonalosti.

A  je to vlastne všetko veľmi jednoduché.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn-Majka
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes