plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózny šalát “RICHARD”, z ktorého nepriberiete a suroviny, ktoré obsahuje vylepšia zdravie aj vašu postavu!

Vyzerá úžasne, chutí fantasticky a je aj plný vitamínov. Odporúčam vyskúšať každému, navyše z neho nepriberiete.

U nás doma bola roky klasikou podávať k slávnostnému jedlu majonézový zemiakový šalát.

 

 

Keďže mal manžel nedávno problémy so žalúdkom a klasický majonézový šalát už ani nikto nechcel.

Skúsila som toto vylepšenie a musím povedať, že lepší šalát som nejedla.

Vyzerá úžasne, chutí fantasticky a je aj plný vitamínov.

Odporúčam vyskúšať každému, navyše z neho nepriberiete.

Potrebujeme (do veľkej misy zo skla):

5 varených vajíčok

1-2 pórky (ak nemáme, dá sa nahradiť jarnou cibuľkou)

1 malý zeler nastrúhaný najemno (ak nemáme tak 1 malý pohárik naloženého zeleru)

1 malá konzerva ananásu

1 konzerva kukurice

3 kyslasté jablká

6 plátkov dusenej šunky,

1 veľký pohár bieleho jogurtu alebo diétnej majonézy (ja jednoznačne odporúčam túto domácu majonézu bez vajec a oleja),

1 syr mozzarella nastrúhaný (alebo iný ľahší syr)

Postup:

Zeleninku aj ananás z konzervy necháme odkvapkať z nálevu.

 

 

Zeler aj jablká nastrúhame najemno, pór nakrájame na tenké kolieska.

Šunku nakrájame na kocky.

Teraz už len vrstvíme do misy:

Zeler, kukurica, ½ póru, šunka, 1/3 domácej jogurtu alebo majonézy, ananás nakrájaný na jemno, vajcia, jablká.

 

 

Zvyšok póru, zvyšok majonézy a nastrúhaný syr.

Prikryjeme fóliou a dáme odležať do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ďalšie recepty

Výborné šaláty s kuracím mäsom, ktoré si môžete dopriať, aj keď ste na diéte!

Vynikajúci šalát s ľahkým dressingom

 

 

Potrebujeme:

400 g kuracie prsia

200 g pekingská kapusta

4 paradajky

2 vajcia

2 ks farebná paprika

1 uhorka

200 g jogurtu

2 lyžice olivového oleja

2 lyžičky horčice

Čierne korenie (mleté) podľa chuti

Soľ podľa chuti

Postup:

Nakrájajte kuracie mäso na stredné kúsky.

Posypte ich soľou a korením.

Kuracie mäso opražíme na 1 lyžici oleja, mäso potom nechajte vychladnúť.

Čisté listy kapusty natrháme na kúsky.

Uhorky papriky narežeme na kúsky.

Zeleninu a kuracie mäso pridáme na vrch kapusty.

V samostatnej miske zmiešajte prírodný jogurt, 1 lyžičkou olivového olej, horčicou, soľou a korením.

Zamiešajte šalát s dressingom.

Pridajte na vrch nakrájané paradajky a uvarené vajcia na tvrdo.

Rýchly šalát s kuracím mäsom a kapustou

 

 

Zloženie:

kuracie prsia (prsia) 100 g

biela kapusta 150 g

uhorka 1 ks

jogurt s nízkym obsahom tuku

Príprava:

Kapusta sa nakrája nadrobno.

Uvaríme kuracie prsia a následne jemne nakrájame na malé kocky.

Uhorka sa tiež nakrája na kocky.

Zmiešame všetky zložky šalátu a ochutíme, nakoniec zmiešame aj s jogurtom.

Ľahký šalát na obed

 

 

Zloženie:

rajčiny 1 ks

uhorka 1 ks

kuracie prsia 200 gr

sójová omáčka – 1 polievková lyžica. lyžička

šalátové listy

cesnak 1 strúčik

soľ, korenie podľa chuti

olivový olej podľa chuti

Príprava:

Pripravte potrebné zložky.

Umyté kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, osolíme, potrieme cesnakom a marinujeme v sójovej omáčke po dobu 20 minút.

Osmažíme kuracie prsia v panvici na najsilnejšom ohni na oboch stranách, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Listy šalátu umyjeme a usušíme. Môžete ich trochu ochutiť.

Uhorku nakrájame na polkruhy a dáme na listy šalátu.

Rajčiaky nakrájame a pridáme na šalát.

Ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, rozmiešame  a podávame na stôl.

Vrstvený šalát

Potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia,

1 PL oleja,

1 lyžička korenia  gyros,

1 väčšia cibuľa,

4-6 sterilizovaných uhoriek,

1 konzerva sterilizovanej kukurice,

100 g domácej majonézy – bez oleja (recept tu) ,

1 kyslá smotana (prip. biely jogurt),

1 lyžica horčice

2 -4 strúčiky prelisovaneho cesnaku,

kečup, čínska kapusta

Zelená cibuľka na ozdobu

Postup:

Kuracie prsíčka narežeme na drobné kocky, dáme do misky , pridáme 1 PL oleja a  korenie (môžeme nechať chvíľu marinovať).

Na panvici sprudka orestujeme, stačí pár minút (cca 7 a mäsko je hotové).

Na zálievku si zmiešame majonézu, horčicu, smotanu a cesnak. Cibuľku, uhorky si nakrájame. Na spodok misy navrstvíme mäsko, cibuľku a zálievku (časť majonézovej zmesi a kečup). Potom uhorky, kukuricu, kečup, zvyšok zálievky a nakoniec natrhanú kapustu a zeleň na ozdobu.

Necháme odležať, alebo podávame hneď.

Výborný šalát s kuracím mäsom

Článok pokračuje na druhej strane

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes