plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová torta lenivej žienky: Luxusná maškrta (nielen) pre milovníkov čokolády – bez veľkej námahy!

Kto by netúžil po čokoládovej torte, ktorá vyzerá ako z cukrárne a pripravíte si ju jednoducho doma sami. Vyskúšajte túto čokoládovú tortu lenivej ženy a neoľutujete!

Potrebujeme:

Tortová forma = priemer 22 cm

4 vajcia

280 g hladkej múky

120 g kryštálového cukru

100 ml oleja

180 ml mlieka

30 g kakaa

1 balenie prášku do pečiva

2 balíčky vanilkového cukru

Na plnku:

300 g čokolády

250 ml smotany na varenie

30 g masla (netreba ak sa čokoláda so smotanou pekne spojí)

Na polevu:

120 g čokolády

200 ml smotany na varenie

Postup:

250 ml smotany na varenie si zahrejeme v hrnci a prilejeme k 300 g nalámanej čokolády. Počkáme asi 15 minút a potom metličkou vymiešame, necháme vychladnúť a dáme do chladničky.

Tortovú formu si vymastíme olejom a na spodok dáme kruh vystrihnutý z papiera na pečenie. Takisto na bok formy nalepíme pás papiera na pečenie. Potom si vo väčšej miske vyšľaháme vajcia ručným šľahačom. Pridáme cukor a šľaháme dovtedy, kým hmota nezväčší svoj objem a nebude biela. Pridáme olej a pokračujeme v šľahaní. Pridáme vanilkový cukor, mlieko, kakao a múku. Premiešame a pridáme kypriaci prášok do pečiva. Dobre vymiešame. Nadýchané cesto vlejeme do tortovej formy.

Pobúchame formou, aby sme vypustili vzduch a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 30 – 40 minút. Po upečení nechajte pootvorené dvierka rúry, aby mohol korpus chladnúť postupne (približne 20 minút). Inak hrozí, že spľasne. Po 20 minútach vyberieme korpus z formy, otočíme naopak a prerežeme na dve polovice.

Obe polovice korpusu z vnútornej strany navlhčíme. Z chladničky si vyberieme krém a rozšľaháme na jemno, aby bol krásne nadýchaný.

Krém si naplníme do cukrárenského vrecka a vrstvíme na spodný korpus. Priklopíme vrchným korpusom. Teraz si pripravíme polevu. Smotanu zohrejeme v hrnci a zalejte ňou nalámanú čokoládu. Dobre vymiešame metličkou, kým nevznikne kompaktná hladká poleva. Tortu si dáme na mriežku a celú ju oblejeme polevou.

Polevu rozotrieme aj po bokoch torty. Na dekoráciu použijeme stružliny z čokolády, ktorú sme si nastrúhali na hrubom strúhadle. Dáme do chladničky aspoň na tri hodiny, nakrájame a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

Ak chcete videu lepšie porozumieť, zapnite si titulky a preložte si ich do slovenského jazyka podľa tohto návodu.

Najlepšie recepty na dnes