Jednoduchá a veľmi chutná čokoládová roláda (nielen) na VEĽKÚ NOC: Zvládne ju aj začiatočník – VIDEORECEPT!

Už viete, čo budete piecť na Veľkú noc?

 

 

Ak nechcete pripravovať zložité zákusky, určite stavte na túto roládu.

Je rýchla, jednoduchá a nepoznáme nikoho, komu by nechutila.

 

 

Výborný recept z YouTube kanálu SLAVKA COOK.

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec

110 g hladká múka

120 g práškový cukor

10 g kakao

Krém:

2 lyžice kakaa

250 g mascarpone

250 ml smotana 30%,

2 až 3 lyžice práškového cukru /podľa chuti/

Ďalej:

30 g masla

100 g čokoládové kúsky, alebo nastrúhanú čokoládu

Postup:

 

 

Na plech dáme papier na pečenie, ktorý natrieme roztopeným maslo.

Plech odložíme a pripravíme si cesto.

Vaječné žĺtka oddelíme od bielkov.

 

 

Žĺtka so 120g práškového cukru vymiešame.

Bielka vyšľaháme do tuha.

Ručne zmiešame s vymiešanými žĺtkami.

 

 

Dobre premiešame.

Pridáme hladkú múku, 10g kakaa a dobre premiešame.

 

 

Cesto vylejeme na pripravený plech a rovnomerne rozotrieme.

Pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 160°C asi 10 až 12 minút/podľa potreby/.

Upečený, ešte horúci korpus zrolujeme aj s papierom, a necháme vychladnúť.

 

 

 

Pripravíme krém:

Smotanu s mascarpone spolu premiešame, pridáme 2 lyžice kakaa a 2 až 3 lyžice cukru a vyšľaháme.

Uložíme do chladu.

 

 

Z vychladnutej rolády odstránime papier, jemne roládu vyrovnáme a natrieme pripraveným krémom /trochu krému si necháme na potrenie rolády/.

Roládu zrolujeme, potrieme tenkou vrstvou krému a obalíme v kúskoch čokolády, alebo v strúhanej čokoláde.

Prípadne môžete posypať orechmi.

 

 

Takto pripravenú roládu odložíme do chladu, bude sa lepšie krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie