Moje uhorky nie sú choré, nechutia slimákom a kríky sú zelené až do jesene: Toto mi poradil dedo a je to ZLATÁ rada!

4203 0

V dnešnom článku sa v krátkosti podelím o užitočné informácie pre záhradníkov.

Často sa stáva, že uhorky sú náchylné na ochorenie predčasne.

Preto sa odporúča použiť ochranný postrek, ktorý okrem ochrany zabezpečí, že rastliny rodia viac, dlhšie a zvyšuje sa ich odolnosť voči chorobám.

Chrenový postrek

„Tento postrek sa mi osvedčil už veľakrát, okrem toho, že chráni uhorky pred plesňou je výborný aj ako ochrana proti škodcom. Vrelo odporúčam. Mne ho poradil dedo a je to naozaj zlatá rada.“

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si 50 g čerstvého strúhaného chrenu, ktorý zalejete piatimi litrami vody a necháte 24 hodín lúhovať.

Následne roztok sceďte, prelejte do fľaše s rozprašovačom a postriekajte rastliny.

Postrek aplikujte raz za týždeň.

Mliečny postrek

Na jeho výrobu budete potrebovať 500 ml čerstvého nepasterizovaného mlieka.

Je dôležité, aby mlieko bolo čerstvé, pretože pasterizácia v ňom likviduje látky, ktoré dokážu účinne likvidovať pleseň uhorkovú.

Mlieko sa zmieša s vodou v pomere 1:1 a postrek sa rovnako, ako v predošlom prípade aplikuje na rastlinu

Odporúča sa opakovať ho 1x za týždeň.

Ochranné hnojivo z kávovej usadeniny

Káva je bohatá na viaceré živiny, obsahuje napríklad draslík, dusík či fosfor, ale aj antioxidanty.

Hnojiť kávou sa oplatí nielen uhorky ale aj paradajky.

Navyše, káva mnohým škodcom nevonia a preto ide aj o skvelú ochranu vašej úrody.

Proti slimákom sa napríklad odporúča rozsypať vysušenú kávovú usadeninu okolo rastlín.

Postup:

Kávové usadeniny rozmiešajte vo fľaši s vodou a nechajte lúhovať 3 dni.

Počas tejto doby občas dobre pretrepte.

Po troch dňoch polejte všetky vaše rastlinky, či sú to kvety, alebo zelenina.

Prajeme vám veľa šťastia v pestovaní! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár