Bravčové plátky s camembertom – lepšiu bielu omáčku omáčku som v živote nejedla: Výborný obed na jednej panvici!

Ak máte radi biele omáčky, toto určite skúste!

Postup:

800 g bravčovej panenky, alebo karé

400 g smotany na šľahanie

3 camemberty

1 dcl suchého bieleho vína

veľká hrsť lístkov čerstvej majoránky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

veľká hrsť lístkov čerstvej oregana

slnečnicový olej

soľ

čerstvo mleté čierne korenie

Ďalej: horčica a múka

Postup:

Plátky karé naklepeme, narežeme ich na okrajoch a osolíme. Z jednej strany potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Opčieme dozlatista, vyberieme a uchovávame v teple. Keď pracujem s panenkou, opečiem ju bez horčice a múky – len osolím a okorením.

Do rovnakej panvice vlejeme víno a necháme úplne odpariť. Zalejeme smotanou, privedieme k varu. Vhodíme pokrájaný camembert zbavený bielej plesne a necháme rozpustiť (s plesňou by sa vám ťažko celý rozpustil).

Na záver vsypeme bylinky, pridáme mäso aj šťavu, ktorú nám pustilo mäso a prípadne dochutíme soľou a korením. Necháme celé prehriať a môžeme podávať. Omáčka je výborná aj ku kuraciemu mäsu.