Bleskový jablčník bez pečenia: Ešte lepší ako pečené koláče!

Ak máte radi jablká, tento dezert vás určite poteší. Je jednoduchý na prípravu a čo je najlepšie, zvládnete ho rýchlo a najmä bez pečenia!

Ak máte radi jablká, tento dezert vás určite poteší. Je jednoduchý na prípravu a čo je najlepšie, zvládnete ho rýchlo a najmä bez pečenia!

Potrebujeme:

1,8 kg jabĺk

300 g maslových sušienok (cca 40 kusov)

300-350 g kryštálového cukru (prípadne, podľa sladkosti jabĺk)

4 bal. vanilkového pudingu

650 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g hrozienok

1 lyžičku škorice

Niekoľko kvapiek rumu

Štipku soli

Postup:

Cukor nasypeme do 500 ml vody a preložíme na plameň. Necháme rozvariť.

Ošúpané jablká nakrájame na plátky a vložíme do cukrového sirupu.

Pudingové prášky rozmiešame vo zvyšnej vode a nalejme do vriaceho sirupu. Za stáleno miešania povaríme 2-3 minúty na miernom plameni. Tesne predtým, ako zložíme zmes z plameňa, pridáme soľ, hrozienka a škoricu.

Hlbšiu formu na pečenie vyložíme sušienkami, ktoré pokvapkáme trochou rumu (namiesto rumu môžeme použiť ovocnú šťavu). Na sušienky navrstvíme časť jablkovej zmesi, opäť sušienky, krém a takto pokračujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky prísady.

Vložíme do chaldničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!