Ak máte radi jablká, tento dezert vás určite poteší. Je jednoduchý na prípravu a čo je najlepšie, zvládnete ho rýchlo a najmä bez pečenia!
Potrebujeme:
1,8 kg jabĺk
300 g maslových sušienok (cca 40 kusov)
300-350 g kryštálového cukru (prípadne, podľa sladkosti jabĺk)
4 bal. vanilkového pudingu
650 ml vody
100 g hrozienok
1 lyžičku škorice
Niekoľko kvapiek rumu
Štipku soli
Postup:
Cukor nasypeme do 500 ml vody a preložíme na plameň. Necháme rozvariť.
Ošúpané jablká nakrájame na plátky a vložíme do cukrového sirupu.
Pudingové prášky rozmiešame vo zvyšnej vode a nalejme do vriaceho sirupu. Za stáleno miešania povaríme 2-3 minúty na miernom plameni. Tesne predtým, ako zložíme zmes z plameňa, pridáme soľ, hrozienka a škoricu.
Hlbšiu formu na pečenie vyložíme sušienkami, ktoré pokvapkáme trochou rumu (namiesto rumu môžeme použiť ovocnú šťavu). Na sušienky navrstvíme časť jablkovej zmesi, opäť sušienky, krém a takto pokračujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky prísady.
Vložíme do chaldničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!