Keď idem sadiť priesady do záhrady, dám do jamky aj 1 lyžicu tohto elixíru: Dvojnásobne viac rajčín a oveľa lepšia chuť!

Veľká a zdravá rastlina paradajky potrebuje veľa horčíka v procese rastu, kvitnutia a tvorby plodov.

Udržiavanie vyrovnanej hladiny horčíka v pôde môže byť pre záhradkárov pomerne náročné a preto mnohí záhradkári siahajú po chemickej pomoci.

Mojou jednoduchou radou, ako dať rastline dostatok horčíka a podporiť ju v raste, zvýšiť produkciu kvetov a teda aj plodov.

Všetko, čo potrebujete je obyčajná Epsomská soľ, ktorú dnes už nie je problém dostať v mnohých obchodoch.

Ja som túto metódu skúsila pred pár rokmi a odvtedy používam vždy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výsledkom je krásna úroda bez umelých hnojív a silné a zdravé rastliny.

Čo dokáže táto metóda?

zvýši počet kvetov a teda aj plodov na každej rastline

rastlina vydrží aj jarné výkyvy počasia

predchádza hnilobe a chorobám, zvyšuje odolnosť rastliny

paradajky produkujú nielen viac plodov, ale sú aj väčšie

plody sú sladšie

paradajky rodia dlhšie, pretože sú silnešie

najprirodzenejší spôsob, ako dodať rastline horčík, ktorý sa rýchlo absorbuje do koreňov.

Ako postupujem?

Metóda vysádzania priesad do záhrady

Ja používam nasledovnú metódu a nedám na ňu dopustiť. Keď budete sadenice vysádzať do záhrady, nasypte do jamky 1 lyžicu

Epsomskej soli, prikryte tenkou vrstvou pôdy, potom zasaďte sadenicu ako zvyčajne.

Je to najjednoduchší spôsob, ako dostať horčík ku koreňom sadenice.

Sadenica rýchlo rastie, korene naberajú na sile a bude sa jej dariť oveľa lepšie.

Skúste, ja mám s touto metódou už viacročnú skúsenosť a hoci sa mi predtým nedarilo dopestovať veľa paradajok, teraz ich mám aj na rozdávanie.

Druhá metóda:

Zmiešajte 1 polievkovú lyžicu soli Epsom v jednom litri vody a použite každé 3 týždne.

Ak zmiešate epsomskú soľ s teplou vodou, ľahšie sa rozpustí.

Aplikujeme jednoducho tak, že zavlažujeme ku koreňom.

Prajeme vám bohatú úrodu!

Foto: pixabay