Všetci sa ma pýtali, čo som urobila so sviatočným ŠALÁTOM, že je tak chutný: Pred pridaním cibule musíte urobiť TÚTO jednu vec!

Cibuľa je obľúbeným doplnkom omáčok, sendvičov a šalátov.

 

 

Občas však cibuľa môže chuť jedla znehodnotiť.

Horká cibuľa totiž úplne zničí pripravený pokrm.

Našťastie portál pysznosci prezradil spôsob, ako pridávať cibuľu pre podčiarknutie chuti.

Predstavujeme jednoduchý recept, vďaka ktorému bude cibuľa sladká a jemná.

Skúste ju takto spracovať teraz pred sviatkami.

 

 

Ako iste viete, krájanie cibule nie je nič príjemné.

Táto jednoduchá akcia rozplakala nejedného tvrdého chlapa.

Je to všetko kvôli alliínu, ktorý pri rezaní uniká.

 

 

Látka dráždi sliznice a po chvíli nám z očí začnú tiecť slzy.

Ak ste fanúšikom surovej cibule a pridávate ju do väčšiny jedál, osvojte si jednoduchý trik, ktorý jej chuť posunie na novú úroveň.

Skúste to raz a už to nikdy nebudete robiť inak.

 

 

Použite tento jednoduchý trik.

Cibuľa bude sladšia ako kedykoľvek predtým

 

 

Cibuľa je jednou z najobľúbenejších potravín a používa sa po celom svete.

Zaujímavosťou je, že najväčším exportérom cibule na svete je India, kde sa jej ročne vyprodukuje až 26 641 000 ton.

Je všestranným doplnkom mnohých jedál, pridáva sa do polievok, omáčok, mäsa, šalátov a sendvičov.

 

 

Aj malé množstvo cibule posúva chuť pokrmu na úplne novú úroveň.

Predtým, ako sa cibuľa dostane do jedla, je potrebné ju nakrájať.

Na internete nájdete množstvo tipov, ako ju rýchlo nakrájať, no my sa dnes zameriame na jej chuť.

 

 

Určite ste sa už stretli s horkastou cibuľou, ktorá pokazila chuť uhorkového šalátu alebo sendviča.

Existuje spôsob, ako dosiahnuť, aby chutila lahodne a sladko.

Stačí ju hneď po nasekaní posypať trochou cukru a odložiť na hodinu do chladničky.

 

 

Cukor „vytiahne“ horkú chuť a dodá jej požadovanú sladkosť.

Vyskúšajte tento recept pred Veľkou nocou a vaši hostia si od vás vypýtajú recept.

Ako neplakať pri krájaní cibule?

 

 

Cibuľa je bohatá na spomínaný aliín, derivát kyseliny sírovej.

Ten pri krájaní cibule uniká, dráždi oči a doháňa nás k slzám.

Ako neplakať pri krájaní cibule?

 

 

Tu je niekoľko šikovných spôsobov, ako na to.

Pred krájaním si nasaďte priliehavé okuliare, napríklad plavecké, alebo si vložte do úst nezapálenú zápalku.

Síra absorbuje zlúčeniny etylsulfínu skôr, ako sa dostanú do našich očí.

 

 

Hoci neexistujú žiadne vedecké štúdie potvrdzujúce túto tézu, tento patent naozaj funguje a stojí za to ho vyskúšať.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie