Do vody pri varení ZEMIAKOV treba pridať aj túto prísadu: Dôležitý ROZDIEL, o ktorom by mal vedieť úplne každý!

Zemiaky sú univerzálnym doplnkom ku všetkým hlavným jedlám.

 

 

Varená zelenina chutí výborne s pridaním masla, pažítky, kôpru či petržlenovej vňate.

Do zemiakov sa oplatí pridať aj trochu rasce, najmä keď ich pečieme alebo varíme v šupke.

To ale nie je všetko.

 

 

Existuje jednoduchý trik, ktorý vám ušetrí energie aj čas pri varení.

Oplatí sa poznať ho!

Trik, s ktorým sa uvaria oveľa rýchlejšie

 

 

Málokto vie, že čas varenia zemiakov neovplyvňuje len veľkosť zeleniny a vriaca voda.

Základom je tuk a pridanie soli v správnom momente.

Zemiaky budú hotové vďaka tomuto jednoduchému zlepšováku hotová za pár minút.

 

Pridajte maslo do hrnca a zemiaky sa uvaria oveľa rýchlejšie.

Ako na to?

Do hrnca s ošúpanými a nakrájanými zemiakmi určite pridajte veľkú lyžicu masla.

Tuk nielen zvýrazní chuť zeleniny, ale aj urýchli proces varenia.

 

 

Zemiaky sa uvaria za pár minút po zovretí vody.

Zemiaky osolíme až úplne na záver, keď je zelenina mäkká.

Soľ totižto výrazne predlžuje čas varenia.

 

 

Zemiaky scedíme a podľa potreby roztlačíme.

Budú chutným doplnkom k obedu aj večeri.

Ako ešte môžete skrátiť čas varenia zemiakov?

 

 

Ak chcete, aby boli zemiaky hotové za chvíľu, okrem triku s maslom existujú ešte dva triky.

Čím je zelenina menšia a jemnejšia, tým rýchlejšie sa uvarí.

Na väčšie kusy zeleniny si budete musieť chvíľu počkať.

 

 

Zemiaky nalejte nie studenou, ale vriacou vodou.

Až potom pridáme maslo a varíme.

Nadrobno nakrájaná zelenina, navyše zaliata vriacou vodou a lyžicou masla sa uvarí naozaj bleskovo.

Do zemiakov s maslom sa oplatí pridať pažítku.

Viete, prečo treba pridať k zemiakom pri varení aj kúsok mrkvy?

 

 

Zemiaky varíme takmer denne, je preto dobré poznať tento jednoduchý trik, ktorý vám zaručí, že z tejto potraviny nebude len obyčajná príloha, ale čosi omnoho viac!

Obdobie chrípky a prechladnutí je tu.

Poradíme vám skvelý nápad, ako získať maximálnu dávku najpotrebnejšieho vitamínu tohoto obdobia (viatmínu C) z potraviny, ktorú pripravujete každý deň – z obyčajných zemiakov.

 

 

Pri varení zemiakov k nim vždy dajte aj kúsok čerstvej mrkvy.

Nie je to na ozdobu, ani kvôli farbe, karotén, ktorý obsahuje mrkva totiž dokáže ochrániť vitamín C v zemiakoch (a tie ho vôbec nemajú málo).

Ide o veľmi jednoduchý, no veľmi užitočný tip, ako vyťažiť z obľúbenej potraviny maximum.

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie