Majiteľka upratovacej firmy poradila geniálny trik, ako odstrániť mastnotu a nečistoty: UŽ nebudete kupovať žiadnu chémiu z drogérie!

V kuchyni sa každodenným varením a prípravou jedál môže vytvoriť nepekný mastný povlak.

Najčastejšie sa drží napríklad digestor, madlách zásuviek, spodná strana skriniek kuchynskej linky, priestory medzi skrinkami pri sporáku alebo dvierka či zadná stena rúry.

 

 

Všade tam sa živočíšne a rastlinné tuky s obľubou usádzajú.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Najmä ak čas od času zabudnete zapnúť digestor alebo ste v ňom len dlho nevymenili filter.

Stačí ale len bežné prskanie rozpáleného oleja pri vyprážaní alebo pečení v rúre.

 

 

Počas iba pár dní sa potom na už spomínaných miestach vytvorí nepríjemne lepivý povlak.

A ako ste už určite sami objavili, ten sa len ťažko odstraňuje.

Ak použijete namočenú hubku, zbelie, začne sa ťahať a povrch sa ešte lepivejším.

 

 

Príliš nepomáhajú ani rôzne čistiace prostriedky, ktoré sú navyše plné agresívnych chemických látok.

Rada profesionálky

 

S riešením prišla populárna odborníčka na ekologické upratovanie a majiteľka upratovacej firmy z Long Island Teresa Ward. Na sociálnych sieťach zverejnila video, v ktorom prezradila jednoduchý, ale geniálny trik.

To sa okamžite stalo virálnym hitom.

Pozreli ho už takmer tri milióny užívateľov.

Jej spôsob je až triviálne jednoduchý, napriek tomu funguje. Stačí na čistú suchú handričku naniesť trochu oleja, Teresa používa minerálny, vy ale môžete pokojne použiť akýkoľvek bežný kuchynský olej, a zaschnuté mastné škvrny s ním vyčistiť.

Ako to funguje?

 

Čerstvý olej rozpustí ten starý a vaša kuchyňa zase bude žiariť čistotou.

Na veľmi znečistený, zamastený povrch sa odporúča použiť zmes oleja a jemnej sódy, z kotrých vytvoríte čistiacu pastu.

Druhý spôsob

 

Na čistenie celej kuchynskej linky:

Jedlá sóda (200 – 300 g)

3 lyžice saponátu na riad alebo tekutého mydla

2 lyžice oleja

60 ml octu

2 vytlačené citróny

Postup:

Všetko zmiešame a výsledkom by mala takáto tekuté zmes.

Zmes nanesieme na zamastený povrch kuchynskej linky. Necháme 5 minút pôsobiť.

Potom pomocou hubky vyčistíme.

Teraz stačí už len zotrieť – rozdiel by ste mali vidieť hneď.

S mastnotou v rohoch si poradíte pomocou špáradla.

To je všetko, linka je teraz krásne čistá, bez mastnoty a usadených nečistôt.

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár