Ak pestujete ovocie, mali by ste spozornieť: Jadrá z jabĺk a marhúľ bežne končia v koši, ak ich však použijete takto, môžu vraj zachrániť zdravie!

Počuli ste už o liečivých účinkoch marhuľových jadierok? Ak ich sušíte, alebo po konzumácii ovocia jednoducho odhodíte, tento článok si určite prečítajte.

Počuli ste už o liečivých účinkoch marhuľových jadierok? Ak ich sušíte, alebo po konzumácii ovocia jednoducho odhodíte, tento článok si určite prečítajte. Váš pohľad na tieto časti obľúbeného ovocia sa pravdepodobne úplne zmení.

Amygdalín

Amygdalín je vzácna látka, o ktorej už v roku 1952 doktort Ernsk Kebbe vyhlásil, že je kľúčom k liečbe rakoviny a ďalších závažných ochorení. Kedže v tej dobe bolo známych 16 vitamínov skupiny B a amygdalín sa svojou štruktúrou na tieto vitamíny podobal, prischol mu názov vitamín B17. Najviac sa ho nachádza práve v marhuľovej kôstke. Práve konzumáciu jadierok Kebbe považoval za najjednoduchšiu možnosť ako telu pomôcť predchádzať a lepšie sa vysporiadať s rakovinou.

Ako to funguje?

Určite ste počuli aj o tom, že marhuľové jadierka sú jedovaté. To je síce pravda, avšak môžu vám ublížiť len vtedy, ak to s nimi poriadne preženiete a skonzumujete približne 300 ks za deň. V malých množstvách sú toxické látky obsiahnuté v jadierkach jedovaté len pre rakovinotvorné a poškodené bunky. Zatiaľ čo zdravá bunka sa s nimi jednoducho vysporiada, chorá to nedokáže a zanikne. Aby bol tento proces účinný, odporúča sa prijať 10 jadierok denne. Maximálny počet prijatých jadierok za deň je do 20 kusov.

Jadrá o ktorých hovoríme sa nachádzajú v tvrdej kôstke a majú horkastú chuť.

...

Nielen marhule

Treba dodať, že nielen marhule ale aj jadierka z malín, jabĺk, čiernych malín a ríbezlí sú veľmi účinný bojovníci proti rakovine a dokážu ničiť poškodené bunky. Rozdiel je len v tom, že neobsahujú až takú koncentráciu vitamínu B17. Ich konzumácia je však veľmi prospešnou prevenciou proti tomuto ochoreniu. A pozor na podvodníkov, ktorí tvrdia, že len marhule z exotických oblastí sveta majú liečivé účinky. Toto tvrdenie sa nikdy nepreukázalo. Práve naopak, za najzdravšie sa považujú domáce marhule zo záhradky.