Opadáva počas vyprážania trojobal z rezňov? Stačí poznať jednoduchý TRIK a už to nikdy nebudete robiť inak!

Toto využijete nielen počas prípravy slávnostnej hostiny!

Toto je častý problém pri vyprážaní obaľovaných rezňov alebo rýb.

Dáte si záležať na príprave, mäso je dokonale obalené v trojobale, no po vypražení strúhanka opadáva a chrumkavý trojobal ostane v panvici. 

Konečne poznáme riešenie, ako sa tomu vyhnúť.

 

 

Portál smakosze poradil spôsob, ako vypražiť rezne a rybu bez toho, aby sme prišli o jej chutný obal. 

Tento problém nás najčastejšie postihuje na slávnostný obed, keď podávame rezne alebo vyprážané ryby na sviatočný stôl.

Zlatý klinec našej tradičnej večere musí vyzerať pôsobivo.

 

 

Olupujúci sa tojobal je však nevzhľadný a znehodnotí sa aj chuť jedla. 

Našťastie sa tomu dá zabrániť.

Najväčší problém sa vždy týka rozmrazeného jemného mäsa, ktoré sa predtým kúpalo v ľadovej vode.

 

 

Takéto kúsky jemného kuracieho mäska alebo rýb majú tendenciu sa rozpadať.

V tomto článku sa dozviete, ako sa zbaviť tohto nepríjemného problému.

Ako smažiť rozmrazené kuracie mäso alebo rybu?

 

 

Keď plánujete vysmážať zmrazené kuracie mäso alebo rybu, myslite na to už vopred. 

Rozmrazujte ich večer predtým, ale nie na pulte, ale v chladničke.

Čím pomalšie sa rozmrazujú, tým väčšia je šanca, že si zachovajú svoju kompaktnú štruktúru.

 

 

Keď je mäso rozmrazené, dôkladne ho osušte papierovou utierkou.

Tiež je potrebné nechať ryby následne odležať pri izbovej teplote.

Malo by to trvať aspoň pol hodiny.

To však nie je všetko, čo sa oplatí pripomenúť.

Vyprážanie rozmrazených kuracích rezňov a rýb – tajomstvo našich babičiek

Snáď najväčším tajomstvom, ktoré naše staré mamy poznali, no dnes sa naň zabudlo, je istý prídavok do strúhanky. 

 

 

Keď použijete hladkú pšeničnú múku spolu s vajíčkom a strúhankou, je veľká šanca, že tojobal odpadne.

Stačí však pridať do múky 20 % kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu. 

Vďaka tomu zostane trojobal po vysmažení bezchybný.

 

 

Nezabudnite tiež vložiť obalené mäso a ryby do rozohriateho tuku (najlepšie repkového oleja alebo prepusteného masla).

Uistite sa, že vrstva tuku v panvici je dostatočná, pretože výsledok je vždy lepší, keď je ho v panvici viac.

Filet by mal byť v ňom ponorený do polovice jeho výšky.

 

 

Tiež si vždy dávajte pozor, aby ste mäso neobrátili príliš skoro a nemuseli to urobiť viackrát.

To je totiž častým dôvodom, prečo sa mäso začne rozpadať a strúhanka ostáva na dne panvice.

S týmito trikmi sa vám podarí vždy vysmažiť perfektné mäso.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie